Filmmaker Mode krijgt ondersteuning Dolby Vision

10 januari 2024 1 Minuut 0 Reacties
filmmaker-mode-new

De Filmmaker Mode is op steeds meer televisies te vinden en wordt dit jaar verder uitgebreid met ondersteuning voor Dolby Vision en Apple TV+-content.

De Filmmaker Mode is al een paar jaar te vinden op televisies en zorgt ervoor dat films en series weergegeven worden op de manier zoals de filmmaker het bedoeld heeft. De televisie past zijn instellingen automatisch aan op de content, wanneer deze optie geactiveerd is. Tot nu toe werkte de Filmmaker Mode alleen met SDR- en HDR10-content maar dit jaar komt daar Dolby Vision bij.

Dit betekent dat je deze speciale modus kunt activeren wanneer je naar een film of serie in Dolby Vision kijkt. Onder meer de frame rate en de kleurinstellingen worden aangepast op de betreffende content. Ook wordt motion smoothing uitgeschakeld. Bij de lancering werkt Filmmaker Mode voor Dolby Vision op alle LG 2024 oled-televisies en een aantal lcd-televisies van het merk.

Daarnaast krijgt de modus speciale ondersteuning voor Apple TV+-films. Wanneer films met ondersteuning voor de Filmmaker Mode afgespeeld worden kan de televisie automatisch naar de juiste instellingen schakelen. Dit werkt per direct op televisies van zowel Samsung als LG.

Reacties (0)