Review: OnePlus Pad Go – Fijne tablet voor entertainment

22 mei 2024 7 Minuten 1 Reacties
OnePlus Pad Go

Een betaalbare tablet van OnePlus? Dat maakt de OnePlus Pad Go meteen interessant. We gaan met dit nieuwe model aan de slag in deze review.

Eerder lanceerde OnePlus de OnePlus Pad, de eerste tablet van de fabrikant. Inmiddels is de OnePlus Pad Go aan de beurt. Deze neemt eigenschappen over van de reguliere OnePlus Pad, maar dan voor een betaalbaardere prijs. Weet de OnePlus Pad Go te overtuigen?

Dit is de OnePlus Pad Go

De OnePlus Pad Go heeft een lcd-scherm van 11,35-inch met een verversingssnelheid van 90Hz. De resolutie van het scherm bedraagt 2.408 bij 1.720 pixels (de zogenaamde 2.4K-resolutie). Aan boord vinden we een MediaTek Helio G99-chipset met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Je kunt een geheugenkaart plaatsen om het opslaggeheugen uit te breiden tot 1 TB. De batterij heeft een capaciteit van 8.000 mAh. Opladen kan met 33W. Er is daarnaast ondersteuning voor Dolby Atmos dankzij de vier luidsprekers aan boord om de entertainment-ervaring ten goede te komen. Het is een echte LTE-tablet, dus naast wifi gebruiken kun je ook een simkaart plaatsen.

OnePlus Pad Go

De tablet beschikt verder over twee camera’s van acht megapixel (voor en achter) en werkt samen met je OnePlus-telefoon voor naadloze verbindingen. Zo kijk je vanaf je smartphone verder op je tablet en vice versa. Het besturingssysteem is Android. De tablet is verkrijgbaar in de kleur Twin Mint, een groene kleur. De adviesprijs is 329 euro, alhoewel deze tablet inmiddels ook al voor minder dan 300 euro verkrijgbaar is.

Fraai design en stevig gebouwd

Wat direct opvalt aan de OnePlus Pad Go is het ietwat afwijkende scherm. Dankzij de beeldverhouding van 7:5 is het scherm wat vierkanter dan je bij andere tablets ziet. Het levert een groot scherm van 11,35-inch op van 28,85 centimeter van hoek naar hoek. De tablet is daarnaast vrij dun met een dikte van 0,689 centimeter.

Draaien we de tablet om, dan zien we de fraaie groene kleur. De behuizing is grotendeels gemaakt van stevig aluminium, wat zorgt voor voldoende stevigheid. Het kan daardoor ook mee met de veel duurdere tablets. Wel is er sprake van een plastic horizontale balk bij de bovenaan geplaatste camera. Van een afstandje past het prima binnen het design, maar deze plastic balk is echt een vingerafdrukmagneet. Dat is toch jammer. Opvallend zijn ook de kleine uitstekende plastic randen rond het scherm. Het komt het scherm ten goede wanneer je de tablet ondersteboven legt, maar het doet iets af van de premium-ervaring dat deze tablet over het algemeen weet te bieden.

Aan de zijkanten vinden we vier speakers en het Dolby Atmos-logo. De simkaart en eventuele micro-sd-kaart (tot 1 TB) plaats je, wanneer je de tablet horizontaal houdt, aan de linkerkant, de usb-c-aansluiting voor de lader zien we rechts. De aan/uit-knop vinden we links aan de zijkant, bovenaan. De volumeknoppen aan de bovenkant, helemaal links.

De OnePlus Pad Go weet voor het grootste deel een premium design met stevige bouwkwaliteit te bieden en ligt daarnaast goed in de hand.

Beeld en geluid klaar voor entertainment

De OnePlus Pad Go is voorzien van een lcd-scherm van 11,35-inch. De tablet heeft een zogenaamde 2.4K-resolutie, wat neerkomt op 2.408 bij 1.720 pixels. De pixeldichtheid is hierdoor met 260PPI (pixels-per-inch) gemiddeld als we het vergelijken met de concurrentie. Voor dagelijks gebruik is het echter scherp genoeg. Het scherm valt vooral op qua levendige kleuren, dat zit echt helemaal goed. De helderheid van 400 nits is aan de lage kant, maar daar heb je vooral buiten last van. Binnen is de tablet helder genoeg om naar je favoriete film of serie te kijken.

De aparte beeldverhouding van 7:5 verdient ook een pluim. Scrollen over een internetpagina is daardoor een aparte ervaring, maar het zorgt juist voor een beter overzicht op heel veel websites. Je ziet gewoon meer. Heeft het ook een nadeel? Soms wel, want je moet echt rekening houden met zwarte balken bij je favoriete streamingdiensten.

Goed om te weten is dat de tablet uitgerust is met vier luidsprekers aan boord met ondersteuning voor Dolby Atmos. Het geluid is daarmee prima in orde. Het volume kan redelijk worden opgeschroefd en voor een tablet horen we genoeg detail uit de speakers komen. Wil je een koptelefoon gebruiken? Dan kan dat helaas niet via een bedrade koptelefoon, want een 3,5mm-koptelefoonaansluiting ontbreekt. Wel kan je uiteraard via bluetooth koppelen.

Prestaties van de OnePlus Pad Go

De OnePlus Pad Go heeft wellicht niet de snelste chipset aan boord, maar daar merk je tijdens het dagelijks gebruik vrijwel niets van. Apps openen relatief snel, de meeste games zijn prima te spelen en ook je social media kun je vlot bijwerken. Veeleisende 3d-games zal wellicht wat lastiger worden, dan kies je beter een tablet met een snellere chipset.

Toch is dit een fijn model voor dagelijks gebruik waarbij we ook het batterijverbruik absoluut moeten noemen. Met name in standby-tijd is die namelijk fenomenaal. Waar de eerder door ons geteste Lenovo P11 Pro Gen 2 binnen enkele dagen leeg is, zelfs zonder gebruik, daar gaat de OnePlus Pad Go weken mee. Na het in gebruik nemen bleef de tablet namelijk even een week liggen omdat een andere review alle aandacht opeiste. In een week tijd is er nog geen twintig procent verbruikt. Gebruik je de tablet wel dagelijks, dan moet je uiteraard wel eerder de batterij opladen, alhoewel de tablet dan ook vrij zuinig is. Goed om te weten overigens is dat er geen lader wordt meegeleverd, maar via de usb-c-aansluiting kan je ook gewoon je telefoonlader gebruiken. Je kan met een snelheid van 33W opladen. De kenmerkende rode oplaadkabel van OnePlus wordt wel meegeleverd.

Van de twee camera’s van acht megapixel aan boord moet je overigens niet veel verwachten. Ze zijn nuttig wanneer je een keer wil videobellen, maar voor foto’s pak je beter je telefoon. Goed om te weten is dat dit een LTE-tablet is. Je kan dus een simkaart plaatsen, maar dat hoeft niet. Plaats je geen simkaart, dan heb je uiteraard gewoon wifi beschikbaar.

Hoe zit het tot slot met de software? De softwareschil is redelijk schoon, op een aantal apps na. Deze kun je echter gewoon verwijderen. Handig zijn de slimme zijbalk aan de rechterkant, waar je zelf je favoriete apps onder kunt zetten. We vinden Android 13 op de tablet, dat loopt helaas een generatie achter. Je krijgt nog drie jaar OS-updates en vier jaar beveiligingsupdates op de OnePlus Pad Go. Dat is gemiddeld te noemen voor de prijs van de tablet. Over het algemeen verdient de vrij schone Android-ervaring wel een pluspunt. Het is overzichtelijk, vrij vlot en je hoeft nooit lang te zoeken.

Conclusie

De OnePlus Pad Go doet verder weinig fout. Het design en de bouwkwaliteit is behoorlijk premium, maar onder de motorkap is dit niet de snelste tablet. Dat hoeft ook niet, afhankelijk van waar je de tablet voor wil gebruiken. Voor entertainment (streamingdiensten en lichte games) of voor dagelijks gebruik een beetje scrollen of social media is deze tablet meer dan goed door het fraaie scherm met levendige kleuren en de vier speakers met Dolby Atmos. Wil je echte 3d games spelen of vraag je net wat meer van de chipset? Dan merk je dat hier niet de snelste hardware in zit. Komen we uiteindelijk uit bij de prijs, die toch aan de hoge kant is voor wat je uiteindelijk krijgt. De OnePlus Pad Go is een prima tablet, maar weet nergens echt in uit te blinken.

8.0
OnePlus Pad Go

Beoordeling
OnePlus Pad Go

Pluspunten
  • Premium design (behalve de camerabalk)
  • Beeld- en geluidskwaliteit is prima
  • Batterij gaat lang mee
  • Stevig gebouwd
  • Vrij schone Android-ervaring
  • Vlot genoeg voor dagelijkse taken
Minpunten
  • Niet voor veeleisende games
  • Android 13
  • Mag iets goedkoper
  • Scherm buiten lastig af te lezen

Beoordeling OnePlus Pad Go

De OnePlus Pad Go doet verder weinig fout. Het design en de bouwkwaliteit is behoorlijk premium, maar onder de motorkap is dit niet de snelste tablet. Dat hoeft ook niet, afhankelijk van waar je de tablet voor wil gebruiken. Voor entertainment (streamingdiensten en lichte games) of voor dagelijks gebruik een beetje scrollen of social media is deze tablet meer dan goed door het fraaie scherm met levendige kleuren en de vier speakers met Dolby Atmos. Wil je echte 3d games spelen of vraag je net wat meer van de chipset? Dan merk je dat hier niet de snelste hardware in zit. Komen we uiteindelijk uit bij de prijs, die toch aan de hoge kant is voor wat je uiteindelijk krijgt. De OnePlus Pad Go is een prima tablet, maar weet nergens echt in uit te blinken.

Prijsvergelijker OnePlus Pad Go

Reacties (1)