Hoe Ambilight TV al 20 jaar tv-kijken tot een beleving maakt (ADV)

11 mei 2024 4 Minuten 3 Reacties
Philips Ambilight TV voetbal 1

Het is 73 jaar geleden dat de allereerste Tv-uitzending in Nederland te zien was. Dat was een mijlpaal, met een dikke Philips-stempel erop. Net na de Tweede Wereldoorlog was Philips al een grote speler op de wereldmarkt van televisies. Zo werd de allereerste kleuren-tv in de jaren '50 door Philips gelanceerd en was Eindhoven in de jaren ‘60 de eerste plek in Europa waar in kleur werd uitgezonden. Daarna kwam Philips met scala aan TV-gerelateerde uitvindingen zoals de afstandsbedieningen, teletekst en in 1985 de eerste platte TV zoals we die nu kennen.

En misschien wel de meest favoriete uitvinding van de afgelopen decennia? Ambilight TV! De kenmerkende LED-lichtjes die op de achterkant van de TV zijn geïntegreerd, real-time het beeld volgen en licht op de muur projecteren.

Ambilight TV is jarig: 20 jaar alweer!

Fast forward naar 2024, en Philips Ambilight TV is nog altijd een van de meest bekende TV merken met haar wortels en expertise in Europa. Designs van Ambilight Tv’s komen van het prijswinnende designbureau Amsterdam Design Office en de productie van de Tv’s gaat via de fabriek in Polen. Het team van het nieuwe Smart TV platform, Titan OS, dat in samenwerking is ontwikkeld is gehuisvest in Barcelona en veel van alle tech-magie gebeurt in het innovatiecentrum in Gent.

Het was dit internationale innovatie-team in Nederland en België dat 20 jaar geleden aan de wieg stond van Ambilight, een uitvinding waar miljoenen Tv-kijkers fan van zijn.

Ambilight TV verandert alles!

Vrijwel iedere Philips TV is tegenwoordig voorzien van Ambilight. Ambilight zorgt voor een gezellige, kleurrijke sfeer in je kamer en maakt van Tv-kijken een belevenis. Het begon in 2004 met kleine lampjes waarna al snel werd overgestapt op LED’s (bijvoorbeeld de klassieker: Philips Aurea).

Tegenwoordig is Ambilight aanzienlijk compacter én gedetailleerder. “Ambilight Next Generation”, de meest recente technologie, geeft je nog meer kleuren en een perfecte match met je scherm. Dit najaar volgt de nieuwste innovatie “Ambilight Plus” in de OLED+ categorie. Hierbij worden de LED’s gegroepeerd geplaats en voorzien van lenzen die het licht gerichter uitsturen wat voor een meer gelaagde lichtkrans met meerdere dimensies zorgt.

De voordelen van Ambilight TV

Ambilight TV geeft volgens fans een rustigere beleving voor de ogen en dat is bijzonder goed nieuws voor degene die alle 51 wedstrijden van het komende EK wil gaan bekijken. Bij gangbare televisies passen de ogen zich voortdurend aan tussen het heldere scherm en de donkere omgeving. Ambilight TV minimaliseert dit contrast en zorgt daarmee voor een lagere belasting en minder vermoeidheid.

Doordat het toestel lijkt te zweven lijkt het TV beeld groter en intenser. De uitbreiding met licht wordt ervaren als een extra dimensie die eigenlijk pas echt opvalt als het er niet is (je weet pas wat je mist… als het er niet is).

Met een Ambilight TV beschik je over verschillende modes en functies, zoals Film of Gaming, of de aanpasbare kleur en intensiviteit. Tijdens een feestje kan je de verlichting op muziek laten reageren. Met de lounge mode (sfeerverlichting) en Aurora Gallery (schilderijfunctie) wordt, zelfs als de TV uitstaat, een speciale sfeer in huis gecreëerd.

Alle bekende en nieuwe opties zijn dit jaar nog eenvoudiger in te stellen via het herziende menu.

Beleef het EK voetbal en de sportzomer extra intens

Met zowel de Europese Kampioenschappen voetbal als de Olympische spelen van Parijs in het vooruitzicht zal menig sportliefhebber deze zomer aan de buis gekluisterd zijn. Ambilight TV is hoofdpartner van FC Barcelona sinds 2023. Het Ambilight TV logo staat prominent op de shirts van het eerste herenelftal en bekende voetbalspelers als Robert Lewandowski, İlkay Gündoğan en Frenkie de Jong prijzen Ambilight TV aan.

Onder de noemer “Ambilight changes football” wordt de focus gelegd op de beleving van sport. Naast uitstekende beeld- en geluidskwaliteit geeft een Ambilight TV je net die extra dimensie van licht. Ook zijn speciale functies als bijvoorbeeld de Ambilight vlaggenfunctie, waarbij de muur wordt verlicht in de kleuren van de vlag van voorkeur, terug van weggeweest. Ambilight TV verandert dus je sportbeleving deze zomer.

De line up soundbars van Philips passen dit jaar perfect bij de Ambilight TV’s en zijn voorzien van de speciale Stadion EQ-Modus. Daarmee word je ondergedompeld in omgevingsgeluid en klinkt het publiek, het volkslied of het fluitje van de scheidsrechter alsof je zelf in het stadion zit.

Ontdek snel de aanbiedingen voor de sportzomer. Er zijn namelijk hoge kortingen op Philips Ambilight TV en de Philips Soundbar producten.

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties (3)