Streamingtips #10 – Wonka, The Gentlemen en Damsel

08 maart 2024 2 Minuten 0 Reacties
Wonka

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Sexy Beast (SkyShowtime)

De eerste vier afleveringen van de nieuwe serie Sexy Beast staan op SkyShowtime. Hierin volgen we de Londense criminele wereld in de jaren 90, om precies te zijn de levens van Gal Dove en Don Logan. En dan is er ook nog DeeDee, de vrouw van Gals dromen. Een bijzondere uit de pas lopende serie met James McArdle, Emun Elliott en Sarah Greene.

The Gentlemen (Netflix)

Guy Ritchie-film The Gentlemen was heel tof en smaakte -ook voor de regisseur- duidelijk naar meer. The Gentlemen staat nu op Netflix en in deze serie ontdekt een jonge jongen dat hij onderdeel is van een drugsimperium. Hij kan niet anders dan zich onder te dompelen in de criminele wereld en een soort godfather van de onderwereld te worden.

Damsel (Netflix)

Je zal maar worden uitgehuwelijkt aan iemand die een mooie prins lijkt, maar eigenlijk een charlatan is. Haar familie krijgt een mooie bruidschat voor haar, maar een jong meisje wordt na het huwelijk geofferd aan een vuurspuwende draak. Althans, dat is de bedoeling, maar dan kennen ze deze Damsel nog niet. Ze wordt gespeeld door de geliefde Millie Bobby Brown, met Robin Wright als de evil queen.

Hideo Kojima: Connecting Worlds (Disney+)

Stiekem staat hij er al sinds vorige week op, maar voor alle gamers die het gemist hebben, is deze documentaire toch de moeite waard om te zien: Hideo Kojima: Connecting Worlds vertelt het verhaal van het creatieve brein van Kojima, de man achter onder andere Metal Gear Solid en Death Stranding. Een bijzonder persoon, waar je door deze docu waarschijnlijk alleen nog maar meer versteld van staat.

Wonka (HBO Max)

Wonka is door alle gedoe rondom die mislukte Wonka Experience in Glasgow een beetje ondergesneeuwd, maar deze vrolijke feelgood musical-film is niet alleen prachtig gemaakt, hij is ook heel vermakelijk om te zien. Het oorsprongsverhaal van Willy Wonka, vertolkt door het talent Timothée Chalamet. Erg leuk om het Roald Dahl-personage nu van een heel andere kant te zien.

Reacties (0)