OnePlus is voor de OnePlus 9 en 9 Pro de samenwerking aangegaan met fotocamerafabrikant Hasselblad. Dat heeft onder meer een nieuwe standaard voor kleurencalibratie opgeleverd. Daardoor moeten kleuren accurater en natuurlijker vastgelegd worden. De camera is voor deze generatie OnePlussmartphones in elk geval het belangrijkste onderdeel.
De OnePlus 9 Pro
De OnePlus 9 Pro heeft een custom Sony IMX789-sensor, van 48 megapixel. Die beschikt over een grote 1/1.4 inch sensor. De sensor biedt een snellere scherpstelling, vier keer meer kleureninformatie, schonere shots (zowel in de avond als overdag) en minder motion blur in video’s.
De tweede camerasensor is een 50 megapixel groothoekvariant. Die heeft een Sony IMX 766-sensor (1/1.56 inch), die een betere beeldkwaliteit moet garanderen en minder ruis toont. Ook is het zo dat deze lens minder vervorming aan de randen laat zien, door de manier waarop er met inkomend licht omgegaan wordt. Met deze lens ben je ook in staat macrofoto’s te maken, op een afstand van vier centimeter.
De acht megapixel telelens biedt 3,3x zoom aan met optische beeldstabilisatie en een maximale digitale zoom van 30x. Daarnaast werkt een monochromelens samen met de hoofdcamera, voor detail en diepte op zwartwitfoto’s. De hoofdcamera heeft zestien keer meer pixels dan een standaard 1080p-camera voor video’s in hoge kwaliteit. De camera schiet video’s in 4k op 120 fps en heeft ondersteuning voor dol-hdr.
Verder is het mogelijk zelf de foto’s achteraf aan te passen, door zaken als iso, focus, exposure, het witbalans en meer te veranderen. Bovendien kun je foto’s schieten in 12-bit raw, een bestandsformaat dat 64 keer meer kleur presenteert dan smartphones met ondersteuning voor 10-bit.
Het oledscherm van 6,7 inch heeft zogenaamde lpto-technologie aan boord. Die afkorting staat voor Low-Temperature Polycrystalline Oxide en biedt een aantal voordelen aan. Zo moet de reactiesnelheid omhooggaan en kan er een verversingssnelheid van 120 Hertz aangeboden worden, zonder dat dit al te zwaar is voor de accu. Voor games kan er maximaal een sampling van 360 Hz weergeven worden.
Verder heeft het scherm een maximale helderheid van 1.300 nits, 10-bit keurendiepte en ondersteuning voor HDR10+ en MEMC.
Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 888-processor, evenals 8 tot 12 GB aan werkgeheugen en 128 tot 256 GB aan interne opslagruimte. Er is geen micro-sd-kaartslot aanwezig. Er is ondersteuning voor 4g en 5g.
Met Warp Charge kan de OnePlus 9 Pro heel snel opgeladen worden. Binnen vijftien minuten moet je genoeg energie hebben voor een complete dag. Maar binnen 29 minuten laad je het systeem op van één tot honderd procent. De accu heeft een vermogen van 4.500 mAh en bestaat uit twee cellen van 2.250 mAh.
Daarnaast is er draadloos opladen. Dit keer met een vermogen van 50 watt. Daardoor kun je het apparaat binnen 43 minuten opladen van één tot honderd procent. Ook is de nieuwe draadloze oplader voorzien van twee spoelen, waardoor je de smartphone ook horizontaal kunt opladen.
De OnePlus 9 Pro is verkrijgbaar in de kleuren Morning Mist, Pine Green en Stellar Black. Ook is er een ip68-certificaat aanwezig.
De OnePlus 9
De OnePlus 9 heeft veel dezelfde eigenschappen zoals de 9 Pro, zoals een 120Hz-scherm, dezelfde processor en ondersteuning voor 5g. Ook is er dezelfde groothoeklens. De hoofdcamera is net even anders. Dit is een Sony IMX689-sensor, die 1/1.4 inch groot is. De sensor biedt onder meer ondersteuning voor 12-bit raw, dual native iso en 3-HDR. Ook is er nog een monochromesensor en is het onderliggende systeem hetzelfde als op de Pro. Er is wel een lens minder dan op die smartphone.
Het amoledscherm op de OnePlus 9 is gelijk aan die van de OnePlus 8T en is 6,55 inch groot. Er is een maximale helderheid van 1.100 nits, evenals ondersteuning voor HDR10+. Opladen gaat via de meegeleverde usb-c-kabel even snel als op de Pro. Draadloos opladen gaat echter een stuk langzamer, namelijk met een vermogen van 15 watt. Het apparaat is in drie kleuren beschikbaar, namelijk Winter Mist, Arctic Sky en Astral Black.
OxygenOS 11
Verder is het zo dat beide toestellen geleverd worden met OxygenOS 11. Dat is de meest recente versie van de Androidschil van het bedrijf, die gebaseerd is op Android 11. De software staat voornamelijk in het teken van snelheidsverbeteringen, waardoor je telefoon niet snel langzaam aanvoelt.
De OnePlus Watch
Tot slot hebben we nog de OnePlus Watch. Dit is de eerste smartwatch van het bedrijf. Het ronde design van het horloge moet het gevoel van een traditioneel horloge nabootsen. De case is 46 milimeter groot en gemaakt van roestvrij staal. Zo omschrijft het bedrijf de Classic Edition van de smartwatch.
Er komt ook een OnePlus Watch Cobalt Limited Edition aan. Dit slimme horloge heeft materialen die je doorgaans alleen aantreft op duurdere horloges. Zo wordt er gebruik gemaakt van kobaltlegering, een hypoallergeen materiaal dat twee keer zo sterk is als roestvrij staal. Het glas is gemaakt van saffierglas en moet dus niet snel krassen oplopen.
Met de OnePlus Watch kun je reageren op binnengekomen notificaties, telefoongesprekken aannemen en voeren, muziek afspelen en foto’s nemen. Het apparaat heeft 4 GB aan interne opslagruimte (waarvan 2 GB beschikbaar is) en kan gebruikt worden met de meeste bluetoothoordoppen.
Wanneer je de accu vijf minuten oplaadt, dan zou het horloge een complete dag kunnen meegaan. Laad je hem twintig minuten op, dan gaat het apparaat wel een week mee. De accu heeft een vermogen van 402 mAh. OnePlus claimt dat dit genoeg is voor twee weken gebruik. Mits je een beetje duurzaam omgaat met de beschikbare energie, dan.
De OnePlus Watch heeft een 5atm- en ip68-certificaat, ondersteunt 110 workouts en kan automatisch herkennen wanneer je aan een bepaalde workout begonnen bent. Ook kun je basale fitnessgegevens meten en is er een gps-chip aanwezig, waardoor je ook zonder je smartphone je route kunt vastleggen. Daarnaast is er een bloedzuurstofmeter, stressmeter, ademtraining, alerts voor hartkloppingen en meer.
Prijs en beschikbaarheid
De OnePlus 9 Pro is per preorder verkrijgbaar vanaf 23 maart om 16.30 uur via OnePlus.com, Belsimpel, Coolblue, T-Mobile, Tele 2 en Mobiel.nl. Vanaf 31 maart is de OnePlus 9 Pro en vanaf 26 april is de OnePlus 9 verkrijgbaar via OnePlus.com, Belsimpel, Coolblue, T-Mobile, Tele 2 en Mobiel.nl.
De configuraties en prijzen zijn:
- OnePlus 9 in Astral Black en Arctic Sky 8 GB + 128 GB is verkrijgbaar voor 699 euro
- OnePlus 9 in Astral Black en Winter Mist 12 GB + 256 GB is verkrijgbaar voor 799 euro
- OnePlus 9 Pro in Morning Mist, Pine Green en Stellar Black 8 GB + 128 GB is verkrijgbaar voor 899 euro
- OnePlus 9 Pro in Morning Mist, Pine Green en Stellar Black 12 GB + 256 GB is verkrijgbaar voor 999 euro
- OnePlus Warp Charge 50 Wireless Charger is verkrijgbaar voor 69,95 euro
- OnePlus Watch is verkrijgbaar vanaf 159 euro, de officiële verkoopkanalen worden later bekendgemaakt
Reacties (0)