‘Huawei moet flink snijden in eigen telefoonproductie’

22 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Mate 30 Pro groot

Het is geen geheim dat Huawei het zwaar door de situatie met de Amerikaanse regering. Dit gaat nu mogelijk ten koste van de smartphoneproductie.

Heel even leek het erop dat Huawei zijn smartphonetak zou verkopen, maar al gauw kwam naar buiten dat dit niet het geval was. Sterker nog, de Chinese fabrikant bereidt zich voor op de lancering van een nieuw, opvouwbaar toestel.

Huawei heeft het zwaar

Ondanks het feit dat de fabrikant besloten heeft zijn smartphonetak niet te verkopen, betekent het niet dat het het bedrijf voor de wind gaat. Sterker nog, het lijkt steeds slechter te gaan; in elk geval met de afdeling die verantwoordelijk is voor het uitbrengen van telefoons.

Zo meldt de Japanse krant Nikkei dat Huawei zijn partners op de hoogte gebracht heeft dit jaar minder onderdelen nodig te hebben dan in 2020. Naar verluidt bestelt de fabrikant genoeg onderdelen voor het produceren van zeventig tot tachtig miljoen smartphones. Dat is een afname van zestig procent. Vorig jaar verscheepte het bedrijf 189 miljoen smartphones. En dat was al veel minder dan in 2019, toen de teller op ruim 240 miljoen stond.

Daarnaast heeft het besluit invloed op het soort smartphones dat we mogen verwachten. Zo worden er bijvoorbeeld geen high-end modellen verwacht aankomend jaar. Huawei kan namelijk niet komen aan onderdelen die nodig zijn voor 5g-smartphones, waardoor het zich moet focussen op 4g-modellen.

Sommige leveranciers verwachten dat de Chinese fabrikant minder dan maximaal tachtig miljoen smartphones levert dit jaar. Zij verwachten dat dit aantal terugloopt tot vijftig miljoen stuks.

Reacties (0)