Huawei Mate X2 wordt eind februari aangekondigd

03 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
huawei-mate-x

De Chinese fabrikant Huawei heeft laten weten dat de opvouwbare smartphone Huawei Mate X2 eind februari aangekondigd wordt.

Op 22 februari aanstaande kunnen we zien wat Huawei voor ons in petto heeft als het gaat om de Huawei Mate X2. Dit is een opvolger van de eerder gelanceerde opvouwbare smartphones Mate X en Mate Xs. Dat heeft het bedrijf laten weten via zijn officiële Weibo-account (Weibo is een Chinese variant op Twitter).

Huawei Mate X2 in aantocht

Heel even leek het erop dat Huawei voornemens is zijn complete smartphonetak op te doeken en de bestaande merken te verkopen, maar daar lijkt tot op heden nog niets van waar te zijn. Ondertussen werkt het bedrijf aan nieuwe smartphones, waaronder dus een nieuw, opvouwbaar model.

Helaas weten we bar weinig over de aankomende smartphone. De Chinese fabrikant heeft een teaserafbeelding op Weibo geplaatst, waaruit mogeijk op te maken is dat je het scherm nu de andere kant op vouwt. De Mate X vouwt naar buiten toe, waardoor het scherm ook aan de buitenkant zit. Maar de Huawei Mate X2 doet het waarschijnlijk precies andersom; het scherm zit dan aan de binnenkant.

Huawei Consumer Business Group-ceo Richard Yu voegt aan de teaser to dat hij de Huawei Mate X2 nu al een tijdje gebruikt en dat het toestel “vol verrassingen zit”. De ceo houdt wel van een teaser hier en daar en daarmee worden mensen wellicht enthousiast; de vraag is echter in hoeverre Huawei aan staat is de smartphone aan de man te brengen. Niet alleen heeft het bedrijf geen toegang tot de Android-licentie, ook kampt het met tekorten aan processors.

Reacties (0)