‘Huawei voornemens Mate- en P-merken te verkopen’

25 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Mate 30 Pro groot

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Huawei van plan de Mate- en P-merken te verkopen, zodat die kunnen voortbestaan.

Het zit Huawei al maanden niet mee. Door de ban van de Amerikaanse regering (onder Donald Trump) mocht de Chinese fabrikant geen zaken meer doen met Amerikaanse partners. Daardoor konden de telefoons niet van een Android-licentie voorzien worden. Dat had als effect dat het bedrijf zijn telefoons dus zonder geldige versie van Android moest gaan verkopen. Zonder licentie hebben de telefoons ook geen apps en diensten als Google Play Services, de Google Play Store, Gmail en YouTube — redenen om zo’n telefoon dus over te slaan.

Huawei verkoopt meer onderdelen

Om er toch voor te zorgen dat bepaalde bedrijfsonderdelen niet verloren gaan, zoekt Huawei naar oplossingen. Eerder verkocht het al de Honor-tak en nu lijkt het erop dat de Mate- en P-merken eveneens verkocht gaan worden. Dat melden bronnen in elk geval aan Reuters.

Op dit moment voert Huawei naar verluidt achter de schermen gesprekken met onder meer een consortium, bestaande uit investeerders en distributeurs uit Shanghai. Dat consortium heeft steun vanuit de regering. De gesprekken zijn al maanden gaande, in elk geval sinds december, aldus de bronnen. Het is niet duidelijk wat de smartphonemerken waard zijn en of er al een beslissing over de verkoop genomen is.

Verder melden dezelfde bronnen dat Huawei de hoop heeft alsnog zijn Kirin-processors te kunnen maken, die uiteindelijk in de smartphones moeten belanden. Maar zolang de ban van de Amerikaanse overheid geldt, is de kans klein dat zoiets gaat gebeuren. Een vertegenwoordiger van de Chinese fabrikant laat weten dat de geruchten onzin zijn en dat het bedrijf geen plannen heeft voor de genoemde verkoop.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)