Eerste video review ASUS Eee Pad Slider opgedoken

28 juli 2011 2 Minuten 0 Reacties
Eee-Pad-Slider-video

Na het succes van de ASUS Eee Pad Transformer wordt het tijd voor een gezinsuitbreiding. In september verwachten we van ASUS namelijk twee nieuwe tablets; de Eee Pad Slider en de Eee Pad MeMO 3D. Beiden beschikken over unieke features. Zo heeft de Slider een ingebouwd slider toetsenbord en kan de MeMO 3D bril-vrij 3D weergeven.

Van de Eee Pad Slider is inmiddels de eerste hands-on video review opgedoken waarin alle features en functies van de tablet uitgebreid belicht worden. In de video is duidelijk te zien dat het slider mechanisme zeer robuust en stevig is, absoluut belangrijk voor deze belangrijkste feature. Ook is de tablet behoorlijk dun ondanks het geïntegreerde toetsenbord. In de video zien we verder een USB poort, een mini HDMI aansluiting en een microSD kaart lezer terug. Binnenin bevindt zich een Tegra 2 processor, Android Honeycomb 3.1, 1GB aan RAM, 16GB of 32GB aan intern opslaggeheugen, Bluetooth en Wifi. Het 10.1 inch display beschikt over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Hieronder vind je een Roemeense hands-on review video. Het is allemaal wat lastig te begrijpen, maar als jij er meer uit kunt halen zien we dat graag terug in de reacties onderaan het bericht.

Op het keyboard missen we alleen nog een soort van touchpad, al heeft ASUS wel een aantal nieuwe functies/knoppen toegevoegd aan de Honeycomb interface om navigatie wat eenvoudiger en sneller te maken.

Het lijkt zeer comfortabel om met deze tablet te werken, zowel met het touchscreen als het toetsenbord. Kortom, een zeer uitgebreide tablet met een goede eerste indruk. Er was nogal wat onduidelijkheid over de prijzen, versies en lanceerdatum van de ASUS Eee Pad Slider, maar ASUS Nederland heeft aan ons laten weten dat de Slider eind september in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Opvallend is dat de 16GB versie geschrapt is en ASUS nu alleen de 32GB versie zal voeren voor een prijs van 499,00 euro. De 3G versie van de Eee Pad Slider zal ergens in het eerste kwartaal van 2012 verschijnen.

In Nederland is de Eee Pad Slider bij Yorcom reeds te bestellen.

Bron: NotebookItalia

Reacties (0)