Asus ROG Phone 8-serie oogt interessanter voor mensen die niet gamen

09 januari 2024 3 Minuten 0 Reacties
asus-rog-phone-8

Asus kondigt officieel de Asus ROG Phone 8-serie aan. De smartphone oogt nu aantrekkelijker voor mensen die niet veel gamen.

De Asus ROG Phone 8-serie is een reeks nieuwe smartphones die gericht is op gamers. Voorheen was het zo dat de fabrikant de toestellen voorzag van allerlei toeters en bellen. Denk dan aan led-verlichting, een dikke behuizing (voor betere koeling) en meer. Maar dit keer zien we dat Asus de toestellen dunner en lichter gemaakt heeft. Bovendien zijn ze nu beter beschermd tegen water en stof, dankzij het ip68-certificaat. Bij het laatste toestel was dat nog ip54. Ook kun je de smartphones nu draadloos opladen.

Er komen drie versies op de markt: de ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro en ROG Phone 8 Pro Edition. Ja, dat lees je goed. Tussen de laatste twee iteraties zitten kleine verschillen, zowel in design als in specificaties. De ROG Phone 8 kost 1.099,99 euro en heeft een ROG-achterop. Ook komt die met 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte. Voor honderd euro meer haal je de Pro-versie in huis, met 16 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslagruimte. De Pro Edition kost maar liefst 1.499,99 euro en heeft 24 GB aan werkgeheugen en 1TB aan opslagruimte. Beide Pro-versies hebben tot slot een dot matrix-display achterop.

Uiteraard draait het nog altijd om de gamingprestaties bij de Asus ROG Phone 8. Zo is er een verbeterd koelingssysteem aanwezig, dat de Snapdragon-processor tot twintig procent efficiënter koelt. Maar er is ook een nieuwe versie van de AeroActive Cooler, die je achterop het apparaat kunt klikken. Die is in staat de temperatuur van de smartphone met maximaal 26 graden te verlagen.

Asus ROG Phone 8 beschikt over AI-functies

En omdat we in 2024 leven, kunnen we er niet onderuit: ook de Asus ROG Phone 8 wordt geleverd met AI-functies. Met de functie AI Grabbler moet het voor de gamers onder ons gemakkelijker worden walkthroughs te vinden online. Zo kun je snel een missiedoel kopiëren vanuit een game en zonder al te veel moeite een zoekopdracht uitvoeren op zoek naar wat je nou moet doen. Verder moet kunstmatige intelligentie ervoor zorgen dat de launcher beter en sneller werkt. Apps als de galerij en instellingen profiteren eveneens van AI, terwijl je met AI Wallpaper zelf achtergronden kunt genereren middels Stable Diffusion.

De drie nieuwe Asus ROG Phone 8-modellen worden allemaal aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-processor. Onder de motorkap zit verder nog een flinke accu met een vermogen van 5.500 mAh, die je snel op kunt laden met een 65watt-lader. Het oled-scherm is 6,78 inch groot en heeft een verversingssnelheid van 165 Hertz. Ook is er een maximale helderheid van 2.500 nits. Voorop zit tot slot een camera in het display, van 32 megapixel. Achterop zit een camerasysteem dat bestaat uit drie lenzen. De hoofdsensor heeft 50 megapixel, terwijl de ultragroothoeklens over dertien en de telelens over 32 megapixel beschikt. Die laatste lens kan tot drie keer inzoomen.

De toestellen moeten vanaf februari in Europa verkrijgbaar zijn.

Reacties (0)