De beste Netflix-games van dit moment (zomer 2023)

16 april 2023 5 Minuten 0 Reacties
Netflix games

Netflix Games biedt een groot aantal spellen aan die je gratis kunt spelen op je smartphone of tablet, mits je een abonnement hebt. Welke zijn je tijd waard?

Sinds de introductie van Netflix Games is er een hoop veranderd in het aanbod. Waar de dienst begon met een handjevol titels, heb je nu als abonnee de keuze uit een ruim aanbod van titels games. En in de toekomst wordt het aanbod alleen maar verder uitgebreid. Hoewel het fijn is om te zien dat er zo veel spellen beschikbaar zijn, kunnen we het ons indenken dat het lastig kan zijn om de juiste games te vinden. Daarom presenteren we middels dit artikel de vijf leukste games die je nu met een Netflix-abonnement kunt spelen. Ze staan op willekeurige volgorde.

TMNT: Shredder's Revenge

Op de redactie zijn we groot van TMNT: Shredder’s Revenge. We hebben dit spel eerder al meerdere keren uitgespeeld op PlayStation en Xbox, maar even snel een potje kunnen doen op een smartphone is net zo lekker. De makers van het spel hebben zich flink laten inspireren door beat’em-up-titels uit de jaren tachtig en dat merken we aan de one-liners, humor en gameplay. Het grote verschil met toen is dat de graphics een stuk scherper en beter zijn, maar nog steeds even kleurrijk en koddig. Je kruipt in de huid van één van de vier turtles, maar kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Splinter of April. En er is zelfs een personage dat je vrij moet spelen. Reden genoeg om snel te beginnen!

Download TMNT: Shredder’s Revenge voor Android of iOS.

Valiant Hearts: Coming Home

Speluitgever Ubisoft kennen we voornamelijk van grote open werelden, torens die we moeten beklimmen en mensen die we moeten omleggen in gameseries als Far Cry en Assassin’s Creed. Maar zo nu en dan komt het bedrijf met een verrassend goede titel, zoals Valiant Hearts: Coming Home. Dit is een direct vervolg op het spel Valiant Hearts: The Great War (dat voor PlayStation 3, Xbox 360, pc en smartphones verscheen). In Coming Home keer je terug naar de Eerste Wereldoorlog en zie je hoe het leven uitpakt van doodnormale mensen in bijzondere situaties. In totaal zijn er vier personages die ruimte voor ontwikkeling krijgen, terwijl jij je bezighoudt met puzzels en meer.

Download Valiant Hearts: Coming Home voor Android of iOS.

Stranger Things: 1984

Netflix Games biedt niet één, maar twee Stranger Things-videogames aan. Onze voorkeur gaat uit naar Stranger Things: 1984, omdat die er behoorlijk old school uitziet met zijn graphics. De nadruk van de gameplay ligt op het voltooien van puzzels, waardoor je dit spel lekker op je gemak kunt spelen. Wil je iets meer combat? Dan is Stranger Things 3: The Game misschien iets meer voor jou. In beide gevallen kun je in de huid kruipen van verschillende personages uit de populaire series, zoals Hopper en Eleven. Elk poppetje heeft zijn eigen vaardigheden en attributen en het is aan jou om de beste eigenschappen te vinden voor het klaren van de verzameling puzzels.

Download Stranger Things: 1984 voor Android of iOS.

Moonlighter

Houd je meer van de ouderwetse dan de moderne Legend of Zelda-games? Dan moet je Moonlighter een kans geven. Overdag werk je als winkelier in een klein dorpje, terwijl je in de nacht op pad gaat om allerlei kerkers te verkennen. Hijs jezelf in je harnas, pak je wapens uit de kast, maak monsters een kopje kleiner en kom thuis met zo veel schatten als je kunt dragen. Vervolgens is het de volgende dag de bedoeling om geld bij elkaar te sprokkelen voor de volgende expeditie. Dat doe je dan weer via de winkel: houd je voorraad op orde, bepaal wat alles kost en wees vriendelijk tegen je klanten — dan kun je af en toe hogere prijzen rekenen voor dingen die soms waardeloos zijn.

Download Moonlighter voor Android of iOS.

Lucky Luna

Veel gamers zijn ermee opgegroeid: 2d-games waarin je van de linkerkant naar de rechterkant van het scherm rent. Het meest bekende voorbeeld is Super Mario, maar als recentelijk voorbeeld moeten we al gauw denken aan Celeste. In Lucky Luna verkennen we tweedimensionale kerkers, die vol met verborgen paden en schatten zitten. En aan jou om die allemaal te ontdekken. Het grote verschil met bijvoorbeeld Mario en Sonic is dat Luna niet kan springen — daar heb je simpelweg geen knop voor. Je bent daardoor volledig aangewezen op je eigen sluwheid. Hoe ga jij Luna door al die levels heen krijgen? Daar kom je maar op één manier achter.

Download Lucky Luna voor Android of iOS.

Meer games?

Je kunt niet alleen via Netflix Games aan je gaming fix komen. Wanneer je een Nintendo Switch, Xbox Series of PlayStation 5 in huis hebt staan, dan zijn er meer dan genoeg titels je tijd waard. Op FWD verschijnt vier keer per jaar een overzicht van de beste games van dit moment. Op moment van schrijven is het overzicht van 12 maart het meest recente artikel, met daarin ruimte voor de nieuwe Fire Emblem, de remake van Dead Space en Octopath Traveler II.

Reacties (0)