Streamingtips #26 – That 90’s Show, Blind Gekocht en Mean Girls

28 juni 2024 3 Minuten 0 Reacties
Mean Girls 2024

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The 80’s: The Decade That Made Us (Disney+)

De kans is aanwezig dat als je dit leest, je ofwel in de 80’s bent geboren of er in ieder geval al bij was. De docureeks The 80’s: The Decade That Made Us duikt in alle foute en minder foute modetrends, muziek en meer uit de jaren ‘80. Meer dan 40 iconen uit die tijd worden geïnterviewd en zelfs de eerste mobiele telefoons komen voorbij. Mocht je liever alles weten over de jaren 00’s, dan is daar ook een volledig eerste seizoen van te zien op Disney+. 

Blind Gekocht (Videoland)

We hebben in Nederland Kopen zonder Kijken, maar in Vlaanderen is er een eigen variant met de naam Blind Gekocht. Het blijft leuk om te zien hoe mensen een keuze die om tonnen gaat in de handen leggen van een tv-programma. En vooruit, het is ook leuk om het drama te zien als ze denken dat het niks is, maar ze er uiteindelijk iets heel moois van maken waar de kandidaten heel blij mee zijn. 

Mean Girls (SkyShowtime)

Het is geen enorm goede film, maar als je een tienermeisje bent (of als dochter hebt) of de eerste film hebt gezien, dan is het stiekem toch een fijne guilty pleasure. Mean Girls, en dan hebben we het dus over de 2024-variant, staat nu op SkyShowtime en vertelt eigenlijk exact hetzelfde verhaal als het origineel, maar dan met wat meer zang. Dat musical-achtige had van ons niet gehoeven, maar tussen de nummers door is zeker wel dat ouderwetse Mean Girl-gevoel merkbaar.

That 90’s Show (Netflix)

Seizoen 2 van de opvolger van That 70’s Show is nu op Netflix te zien. Heb je heel veel zin in een typisch Amerikaanse sitcom die een wel heel grappig kijkje geeft in de jaren 90, dan is dit helemaal niet vervelend om te kijken. Is het kinderachtig en flauw? Zeker. Zit de Macarena, Tae-Bo en wat oude acteurs uit de eerste serie erin? Zeker. Het kijkt dus stiekem toch wel lekker weg, al hoef je natuurlijk aan niemand te vertellen dat je kijkt.

I Am: Celine Dion (Prime Video)

De documentaire over Celine Dion is aangrijpend, meer nog dat je misschien verwacht. De Canadese zangeres heeft te maken met een ernstige ziekte en in deze documentaire wil ze graag hoop bieden en laten zien hoe veerkrachtig de mens kan zijn. Ook als je niet perse fan bent van haar muziek, is dit toch wel een indrukwekkende docu.

Reacties (0)