Oppo lanceert ColorOS 12 op basis van Android 12

11 oktober 2021 1 Minuut 0 Reacties
ColorOS 12

Oppo heeft vandaag als één van de eerste fabrikanten het ColorOS 12-besturingssysteem aan de wereld getoond. De nieuwe schil voor Android 12 komt als eerste naar de Oppo Find X3 Pro toe.

Oppo heeft vandaag met de lancering van ColorOS 12 de bètaversie officieel gelanceerd. Hiermee komt Android 12 met de ColorOS 12-schil als eerste naar de Oppo Find X3 Pro. Je moet er wel voor in Indonesië en Maleisië wonen, want deze landen krijgen de primeur. Uiteraard komt de nieuwe softwareschil ook binnenkort naar de Benelux toe.

Inclusiviteit als thema voor ColorOS 12

Oppo heeft inclusiviteit als thema gekozen voor ColorOS 12. Het design is straks zeer personaliseerbaar met diverse pictogrammen, animaties en een informatieframework voor verschillende talen en culturen. Het framework is aanpasbaar aan verschillende telefoonformaten. Daarnaast is de nadruk gelegd op comfort en uithoudingsvermogen. Zo worden vertragingen en haperingen na langdurig gebruik zoveel mogelijk verminderd. Dit moet zorgen voor een minder snelle systeemveroudering binnen drie jaar, een lagere geheugenbezetting en lager batterijverbruik. De algehele ervaring moet verder verbeterd worden met de Quantum Animation Engine met meer dan 300 verbeterde animaties.

Oppo claimt ook meer aandacht te hebben voor privacy. Niet alleen heeft de nieuwste versie van de softwareschil de verbeterde beveiligings- en privacyfuncties van Android 12 zoals de Privacy Dashboards, Aproximate Location Sharing en microfoon- en camera-indicatoren, ook komt Oppo met functies als Private System, Private Safe en App Lock. Oppo garandeert daarnaast meer transparantie door het gebruik van servers over de hele wereld. Gebruikersgegevens staan dus altijd op een nabijgelegen server.

Advertentie

Publieke bèta binnenkort ook naar de Benelux

ColorOS 12 rolt vandaag als publieke bètaversie uit naar de eerste landen. In 2021 en 2022 zal het nieuwe besturingssysteem op basis van Android 12 ook verder uitrollen naar andere landen en apparaten. Het plaatje hierboven toont de timeline voor de release.

8.8

Beoordeling
Oppo Find X3 Pro

Pluspunten
  • Fantastisch scherm
  • Twee uitstekende primaire camera's
  • ColorOS 11.2 is volwassen geworden
  • Unieke microscoopcamera
Minpunten
  • Zoommogelijkheden beperkter dan de voorganger
  • Stevige prijs
  • Updatebeleid na twee jaar onduidelijk

Beoordeling Oppo Find X3 Pro

De Oppo Find X3 Pro kunnen we iedereen aanraden. Het scherm is top, de beide primaire camera's zijn fantastisch, de microscoopcamera meer dan een gimmick en de snelle hardware zorgt voor krachtige prestaties. Toch zijn er enkele minpunten te noemen. Deze zijn waarschijnlijk niet voor iedereen van evenveel waarde, maar wel belangrijk om te benoemen. Het design is een kwestie van smaak, maar de voorganger wist hier beter te overtuigen. Daarnaast mist de periscoopcamera van de voorganger en daardoor zijn de zoommogelijkheden op dit toestel beperkter. Oppo ondersteunt het toestel sowieso met twee grote updates en twee jaar aan beveiligingsupdates, maar daarna blijft het wat vaag. Ten derde de prijs. Voor 1.149 euro krijg je een toptoestel in handen, maar je moet wel een flinke portemonnee hebben. Daar krijg je echter wel één van de beste smartphones van dit moment voor terug.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Oppo Find X3 Pro

Reacties (0)