Apple introduceert AirTags – raak nooit meer iets kwijt

20 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Apple AirTags

Apple heeft vandaag tijdens zijn persconferentie in Cupertino de langverwachte AirTags gepresenteerd. Met deze kleine accessoires raak je volgens Apple nooit meer iets kwijt.

Wat is de Apple AirTag?

De AirTags van Apple zijn bluetoothtrackers die je aan een sleutelbos kunt hangen, bijvoorbeeld, waardoor je ze gemakkelijk terugvindt wanneer je ze kwijt bent. De locatie van je tags kun je terugvinden op je iPhone en andere Apple-apparaten, mits je gekoppeld bent met hetzelfde account.

Met de Zoek Mijn-app op je Apple-apparaat kun je de spullen waar een AirTag aan gehangen is terugvinden, dankzij de functie Precision Finding. En dat terugvinden moet heel eenvoudig zijn want met pijltjes op het scherm van de iPhone en trillingen word je naar de juiste plek geleid. Dit werkt echter alleen met de iPhone 11 of nieuwer. Je kunt de tag daarnaast geluid laten maken om hem direct te vinden als je in de buurt bent.

Wanneer je de AirTag is “Lost Mode” plaatst en iemand vindt hem, dan kan diegene de tag met zijn of haar eigen NFC-compatibele smartphone koppelen, waarna er direct naar een website doorverwezen wordt waar jouw contactinformatie te vinden is.

Advertentie

De AirTag zelf is water- en stofbestendig. De kleine disc kan gepersonalieerd worden met een persoonlijke tekst of een emoji. Binnenin is een batterij geplaatst die je zelf kunt vervangen.

Prijs en beschikbaarheid

De Apple AirTag kan vanaf komende vrijdag besteld worden en is vanaf 30 april leverbaar. In Nederland en België gaat de accessoire 35 euro per stuk kosten. Per vier betaal je 119 euro. Daarnaast brengt Apple diverse accessoires uit om de AirTag op een fraaie manier met jezelf (en je spullen) mee te dragen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)