Eyecatchers: 5 unieke en opvallende smarthome-gadgets

16 april 2023 6 Minuten 0 Reacties
nanoleaf-elements1

De meeste smarthome-gadgets worden weggewerkt achter en in de kast, maar dat geldt niet voor deze vijf opvallende smarthome-gadgets.

Sommige mensen maken er een sport van om hun smarthome-apparaten zo goed mogelijk weg te werken. Dat lukt vaak ook, want een deel van het smartgedeelte zit hem bijvoorbeeld in draadloos zijn, wat fraai en onopvallend is in het interieur. Maar, sommige smarthome-gadgets vallen op op een positieve manier. Dit zijn vijf opvallende smarthome-gadgets.

Nanoleaf Elements Wood

De Nanoleaf-tegels zijn erg populair in thuiskantoren, omdat ze een heel futuristisch uiterlijk hebben. De gewone variant is een soort kunststof tegel waar licht doorheen komt in allerlei kleuren, dat ook nog eens van kleur kan wijzigen. Je kunt het met je smartphone precies instellen zoals jij dat wil. Wat echter nog wat specialer is, dat is de hout-look variant. Het lijkt als het uit staat gewoon een mooi houten kunstwerk met zeshoeken, terwijl het met licht aan weer een wat meer futuristische look geeft. Het licht kan met de beat van je muziek meesyncen, dus ook in de woonkamer kan dit lichtelement erg goed van pas komen: disco!

Nanoleaf Elements bieden ondersteuning voor onder andere Apple HomeKit. Let wel, de houtlook-variant heeft alleen wit/geel licht, terwijl de kunststof-variant een hele regenboog aan kleuren kan weergeven. Het is aan jou of je voor subtiel wil gaan, of liever voor de opvallendere kleuren die Nanoleaf van oorsprong biedt. In ieder geval kun je met de tegels zelf een vorm maken, dus creatief is het sowieso. Je bent rond de 200 euro kwijt voor een setje van Nanoleaf-tegels.

 

Hachi Infinite M1 touchscreen projector

Het lijkt regelrecht uit Star Trek te komen, maar het bestaat toch echt: een projector die een interactief aanraakscherm kan weergeven. Zo schijnt er bijvoorbeeld vanuit deze beamer een toetsenbord op je bureau en je kunt vervolgens op die toetsen die te zien zijn op je bureau typen. Het is een rare gewaarwording, zeker omdat er geen toetsen zijn die fysiek meebewegen, maar gaaf is het wel.

De Hachi Infinite M1 touchscreen projector kan zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt, maar verticaal is hij interactief en horizontaal niet. Toch is die horizontale modus wel interessant: hij kan er een ‘scherm’ van maximaal 100 inch mee weergeven. Dit apparaat maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om te werken. Er kan bovendien muziek mee worden gestreamd, want er zit ook een speaker ingebouwd, naast dat hij ook draadloos kan worden gebruikt. Het apparaat is moeilijk verkrijgbaar, maar kost rond de 1.000 euro.

Click & Grow Smart Garden

Hoewel dit apparaat niet heel erg slim is (je kunt alleen het licht uitdoen via de app), is het wel een van de meest in het oog springende smarthome-gadgets die je kunt aanschaffen. Het is een soort bak met daarin 9 vakjes waarin je pods doet. In die pods zit aarde met zaad en daaruit groeit vanalles: tomaten, bieslook, aarbeien, munt, maar ook bloemen. Je kiest zelf welke pods je aanschaft en plant. Het enige dat je verder hoeft te doen is zorgen dat het waterreservoir eens in de week/twee weken wordt gevuld. De rest regelt het apparaat zelf, nadat je in de app hebt ingesteld wanneer het licht aan moet zijn en wanneer het uit mag.

Click & Grow Smart Garden is met zijn witte design erg mooi wanneer de planten wat groter zijn: het ziet er heel aantrekkelijk uit, je eigen mini-pluktuin. Bovendien geeft hij ook vrij veel licht, wat handig is als je in de winter thuiskomt. Ook krijg je in de app allerlei nieuwtjes over je geplante pods. Zo hoor je bijvoorbeeld wanneer je tomatenplant moet worden verplaatst naar een gewone pod, en dat je munt klaar is om geplukt en gegeten (of gedronken) te worden. Het werkt als een trein en het maakt het ontzettend makkelijk om zelf je eigen ingrediënten te kweken. Click & Grow Smart Garden 9 kost ongeveer 220 euro.

Capstone Touch Screen Smart Mirror

Je hoort er vaak over, maar je ziet ze weinig: een slimme spiegel. Nu heeft Philips Hue wel een spiegel gemaakt die redelijk slim is, maar het kan nog beter. Capstone Touch Screen Smart Mirror is een spiegel die werkt op Android, voorzien is van een aanraakscherm en zelfs van luidsprekers. Je kunt hierdoor ook Android-apps op het apparaat installeren en dat maakt het bijvoorbeeld handig om een make-uptutorial te volgen op YouTube terwijl je voor de spiegel staat te make-uppen.

Dankzij de speakers hoor je ook wat er gezegd wordt, al is het ook mogelijk om muziek aan te zetten en onder het genot van wat Slipknot bijvoorbeeld je baard te manscapen. De spiegel is voorzien van aanraakbescherming, waardoor je makkelijk gegevens kunt invoeren of apps kunt raadplegen. Je bent rond de 800 euro kwijt aan deze spiegel, die ook wel bekend staat als Thin Cast.

 

Townew T1 Smart Trash Can

Oke, misschien is een vuilnisbak niet per se een eyecatcher in je huis, maar dit is wel een zodanig gaaf apparaat dat we hem moeten noemen. Hij heeft ook een leuk design met zijn vierkante looks. We kennen allemaal wel de vuilnisbakken die met een sensor weten dat je erbij staat en daardoor automatisch open gaan. Maar deze vuilnisbak gaat een stapje verder. Zo kan deze vuilnisbak met een druk op de knop zelf zijn vuilniszak vastmaken wanneer hij vol is. Oke, hem weglopen naar de ondergrondse doet hij niet, maar het vuile werk is grotendeels door het apparaat zelf gedaan.

Je koopt voor dit apparaat een soort hervullingsringen. Die zet je op je vuilnisbak en dan heb je 25 vuilniszakken om te vullen. Zodra jij de volle eruit neemt, staat de nieuwe al klaar. Je hoeft eigenlijk nooit de vuilnisbak aan te raken, behalve als je hem even wil schoonmaken (stofvrij maken bijvoorbeeld). Als je iets erin wil gooien, ziet de sensor dat je er staat en gaat de klep voor je open en dicht. En voor mensen die extra op het milieu letten: er zijn ook biologisch afbreekbare vuilniszakken verkrijgbaar. Dit apparaat kost rond de 100 euro.

Meer informatie

Wil je meer bijzondere smarthome-gadgets leren kennen? Kijk dan ook op onze Accessoires-pagina.

Reacties (0)