Voorlopig hoef je geen Xbox Series X Pro te verwachten

16 juni 2023 1 Minuut 0 Reacties
xbox-series-x-wesley-akkerman

Microsoft werkt momenteel niet aan een Xbox Series X Pro, omdat de huidige versie van de spelcomputer voorlopig nog krachtig genoeg is.

Nadat Microsoft officieel een nieuwe versie van de Xbox Series S uit de doeken deed, bevestigde het bedrijf niet te werken aan een Xbox Series X Pro. Dat zei Xbox-baas Phil Spencer nadat de Xbox Games Showcase-presentatie was afgelopen. Microsoft is voorlopig dus nog tevreden met de prestaties van de huidige console.

Geen Xbox Series X Pro op komst

Dat blijkt uit een interview met Bloomberg. Spencer baseert het besluit op basis van feedback vanuit de community. Gamers zitten niet echt te wachten op een geüpgradede versie van de Xbox Series X. Zowel spelers als het bedrijf zijn dus tevreden over de huidige gang van zaken. Een nieuwe console lanceren brengt overigens ook een hoop obstakels met zich mee. Denk dan aan de huidige, hoge prijzen voor producten en onderdelen en ontwikkelingskosten.

Spencer nam meteen van de gelegenheid gebruik om uit te leggen dat de mening van gamers er wel degelijk toe doet bij Xbox. Daarom investeert het bedrijf bijvoorbeeld niet in de blockhain of nft’s, terwijl andere gamepartijen dat wel doen. Onder meer de verder geliefde uitgever Square-Enix doet dat wel en dat werd het bedrijf niet in dank afgenomen. Desondanks kijken gamers wereldwijd nog steeds uit naar Square’s releases, waaronder Final Fantasy XVI.

Ondertussen lijkt concurrent Sony wel te werken aan een geüpgradede PlayStation 5. Naar verluidt ontvangen ontwikkelaars al zogenaamde dev kits: speciale versies van de consoles waarmee ze games kunnen ontwikkelingen voor het platform. Sony heeft het nieuws echter niet bevestigd.

8.5
550×496

Beoordeling
Xbox Series X

Pluspunten
  • Backward compatibility
  • Toekomstbestendige hardware
  • Ray tracing
  • Snelle laadtijden
  • 60 en 120 fps
  • Stoer en speels design
Minpunten
  • Geen oplaadkabel voor controller meegeleverd
  • Veel technische zaken om rekening mee te houden
  • Geen exclusieve games bij lancering
  • Voelt niet 'nieuw'

Beoordeling Xbox Series X

De Series X is voornamelijk bedoeld voor de mensen die al flink wat tijd en plezier geïnvesteerd hebben in het Xbox-ecosysteem en een flinke bibliotheek aan games opgebouwd hebben. Het maakt dan niet uit of die games fysiek of digitaal zijn. De ondersteuning voor vier generaties aan videogames is namelijk het sterkste punt van de console. Heb je niet zo veel Xbox-, Xbox 360- en / of Xbox One-games, dan kun je misschien nog even wachten met de aankoop. Maar heb je dat wel, dan is het een no-brainer dat je de console in huis haalt. Want dan speel je de beste versie van die videogames.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Xbox Series X

Reacties (0)