Streamingtips #8 – We Have A Ghost, Drive to Survive en meer

24 februari 2023 3 Minuten 0 Reacties
We Have A Ghost

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

We Have A Ghost (Netflix)

Netflix komt met een film met een wel heel modern en grappig concept: een gezin heeft een geest in huis en gaat daarmee volledig viral op het internet. Reken op wat spookachtige magie, wat ethische dilemma’s en het leren kennen van een gezin en het verhaal van die geest, die vaak onbedoeld iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Het belooft een ‘hell of a ride’ te worden en het is een van de films waarnaar enorm wordt uitgekeken op de streamingdienst, mede dankzij de sterrencast bestaande uit Anthony Mackie, Jennifer Coolidge en  David Harbour.

Playing with Power: The Nintendo Story (Amazon Prime Video)

Ook al heb je dit verhaal misschien al vaker gehoord, het is heerlijk om weer even in die nostalgie van Nintendo te duiken. Natuurlijk is het gamebedrijf nog steeds heel succesvol, maar hoe dat allemaal zo tot stand is gekomen: dat ging niet zonder slag of stoot. Hoe zat het ook alweer met Disney? Wat deed Nintendo eigenlijk van oorsprong? In Playing With Power schiet het allemaal voorbij. In deze docureeks op Amazon Prime Video komen allerlei bekende mensen uit de gamewereld aan bod, waaronder Wil Wheaton en Cliff Bleszinski.

Drive to Survive (Netflix)

De auto’s zijn gepresenteerd en het F1-seizoen staat op het punt om te beginnen. Maar fans weten beter, want voordat zo’n sportseizoen aanvangt, is er eerst nog een ander seizoen om van te genieten: Drive to Survive. De Netflix-serie over de populaire racesport weet elk jaar weer geweldig in kaart te brengen hoe het vorige seizoen verliep en het weet alle teambazen en coureurs op te trommelen om mee te doen. Inclusief -en dat was vorig jaar niet het geval- Max Verstappen, de huidig wereldkampioen.

Fleishman is in Trouble (Disney+)

Vijftien jaar geleden gingen Toby Fleishman en zijn vrouw uit elkaar. Dat is nog steeds een uitdaging, zo blijkt in Fleishman is in Trouble. Deze comedy-miniserie van 8 afleveringen is een mooie optekening van hoe het leven kan lopen en zal voor veel gescheiden ouders (of kinderen van gescheiden ouders) heel herkenbaar zijn. Dat er ook nog een flinke cast staat om het verhaal te vertellen helpt daar zeker bij: Claire Danes, Jesse Eisenberg en Lizzy Caplan bijvoorbeeld.

Web of Death (Disney+)

Als je denkt dat de politie alleen maar af en toe op het internet kijken naar clues, dan heb je het mis. In Web of Death krijg je een inkijkje in hoe online speurneuzenwerk werkt, want in de documentaire worden de verhalen verteld over allerlei complexe moordzaken in de Verenigde Staten. Welke sporen laat iemand in zijn digitale leven achter? Hoe kan social media daarin een rol spelen? Web of Death laat het je zien, maar pas op: je wordt er wel een stuk bewuster door van je eigen online gedrag.

Reacties (0)