Streamingtips #8 – The Bad Batch, Drive to Survive en Gran Turismo

23 februari 2024 3 Minuten 0 Reacties
Gran Turismo

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Hypnotic (Amazon Prime Video)

Ben Affleck speelt in Hypnotic een man die zijn vermiste dochter koste wat kost wil vinden. Echter ontrafelt hij in zijn zoektocht steeds meer dingen die niet kloppen en die het daglicht niet kunnen verdragen. Ondertussen weet hij niet meer wat echt is, wie hij kan vertrouwen, terwijl zijn zoektocht door moet gaan. Deze film draaide vorig jaar nog in de bios, maar is nu naast Pathé Thuis ook op Amazon Prime Video te zien. Het is niet de beste film ooit, maar mede dankzij de markante William Fichtner kijkt deze film heerlijk weg met de ‘herfst’ buiten.

Gran Turismo (Netflix)

Het waargebeurde verhaal van een jongen die graag racegames speelde en zich naar een positie als coureur wist te vechten blijft bijzonder. In Gran Turismo wordt dit verhaal opgetekend: daarbij wordt een bepalend ongeluk van de coureur niet gemeden, maar worden ook successen gevierd. Een van onze favoriete dingen aan Gran Turismo is wanneer de auto helemaal in onderdelen uit elkaar wordt getrokken voor een extra spectaculair effect. Plus, het is bijzonder om dit verhaal over Jann Mardenborough te mogen meebeleven.

Formula 1: Drive to Survive (Netflix)

De Formule 1-testdagen zijn begonnen deze week en hoewel de eerste uitslagen weinig verrassend zijn vergeleken bij vorig jaar, is het fijn dat het racefeest weer losgaat. Dat doet het ook op Netflix, met een nieuw seizoen Drive to Survive. De populaire docureeks die inmiddels ook is toegepast op Nascar en wielrennen laat altijd een interessant kijkje achter de schermen zien bij de verschillende teams. En er was vorig jaar toch wel genoeg drama om dat te willen zien: is het bijvoorbeeld al merkbaar dat Hamilton naar Ferrari gaat, en hoe voelt kampioen Max zich nu hij het ‘makkelijk’ heeft? Je ziet het allemaal in de tien afleveringen Drive to Survive seizoen 6.

Star Wars: The Bad Batch (Disney+)

De geanimeerde avonturen van Star Wars zijn al langer een groot succes en daar behoren niet alleen Rebels toe, maar ook The Bad Batch, dat draait om een groepje kloonsoldaten die allemaal zo hun eigen specialiteiten hebben en samen een superteam vormen. Meestal dan. De serie is alweer toe aan zijn derde seizoen en dat is vanaf deze week te zien op Disneys streamingdienst.

De gijzeling in de Apple Store (Videoland)

Op de dag dat Netflix bekendmaakte dat het met een Nederlandse maker een film maakt over de gijzeling in de Amsterdamse Apple Store, onthulde Videoland dat het met een docu kwam. Waar we op de Netflix-productie nog even moeten wachten, is Videoland er wel klaar voor. De gijzeling in de Apple Store is vanaf vandaag te zien op Videoland en laat je in twee delen terugkijken op de reconstructie van het verhaal, waarbij slachtoffers, politie en Defensie hun kijk op de zaak geven.

Reacties (0)