Streamingtips #5 – Black Panther: Wakanda Forever en Class

03 februari 2023 3 Minuten 0 Reacties
Kick-Ass

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Black Panther: Wakanda Forever (Disney+)

Het is een van de meest emotionele Marvel-films -of misschien zelfs gewone films- die ooit is gemaakt. Vergeet de knip met de vingers van Thanos, want in Black Panther: Wakanda Froever wordt het ‘real’. Op vele wijzen. Dat Black Panther-acteur Chadwick Boseman vrij snel nadat Black Panther verscheen overleed aan de gevolgen van kanker, zonder dat hij dit aan de grote klok had gehangen, schokte niet alleen de cast van de film, maar de hele wereld. In deze opvolger wordt er gekeken hoe Wakanda omgaat met dit verlies. Een film die in de ziel snijdt, dus zorg dat je tissues klaar hebt liggen.

Class (Netflix)

In deze Indiase serie gaan studenten uit een niet zo goede buurt naar een eliteschool in Delhi. Op deze school gebeurt ongeveer hetzelfde als in het Elite dat we kennen van Netflix: drama, intrige en natuurlijk moord. De tieners hebben allemaal zo hun geheimen en leven onder de zware druk van tiener zijn. Een druk die sommigen te zwaar wordt. Wordt de moord opgelost, of juist heel goed onder het tapijt geveegd?

Men on A Mission (Disney+)

Op streamingdiensten zien we de laatste tijd steeds meer Koreaanse series en dat past natuurlijk helemaal in de populariteit van het land: K-pop, social media-trends, we zijn meer dan ooit geïnteresseerd in de Zuid-Koreaanse cultuur. In de sitcom/talkshow Men on a Mission zien we allerlei beroemdheden die naar de zogeheten Broederschool gaan en daar even flink onder handen worden genomen. Een bijzondere serie die je of gewéldig vindt, of helemaal niks.

The Hunger Games (Videoland)

Altijd al The Hunger Games willen zien? Videoland trakteert ons deze week op alle films uit de reeks. Het gestoorde verhaal over tieners die voor hun regio moeten uitkomen in een gevecht waarin er maar één iemand mag overblijven zette actrice Jennifer Lawrence op de kaart. De reeks is gebaseerd op boeken en is enorm geliefd, mede door de actie, de dramatiek en worldbuilding. Je kunt alle films fanatiek achter elkaar doorbingen, of het wat rustiger aandoen met alleen de eerste film (want eerlijk is eerlijk, die was verreweg de beste).

Kick-Ass (Videoland)

Veel actiehelden-achtige filmtips deze week, maar het aanbod is verder niet heel erg spannend. Kick-Ass is een soort ‘mislukte superheldenfilm’ met een heel klein hartje. We volgen Dave Lizewski, een tiener die zelf superheld wil worden. Dat hij zich daarmee volledig in de problemen werkt, dat wordt hem ook langzaam maar zeker duidelijk. Alleen, hoe los je die problemen op als je helemaal geen superkrachten hebt? Deze film heeft een geweldige cast met onder andere Aaron Johnson, Chloe Moretz en -verrassend- Nicolas Cage.

Reacties (0)