Streamingtips #49 – Fast X, Hardcore Never Dies en Alter Ego

08 december 2023 2 Minuten 0 Reacties
hardcore never dies

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Fast X (SkyShowtime)

Het is een film die in twee stukken is gehakt, maar het eerste deel kun je in ieder geval alvast bekijken, terwijl we wachten op deel 2. Fast X heeft alles wat je verwacht van de filmfranchise: mooie auto’s, knappe mensen, familie die altijd op de eerste plaats staat en het zware, basgeluid van Vin Diesel. Hoe ze het al zo lang volhouden, dat is duidelijk, en wat ons betreft mogen ze nog wel even door. 

Hardcore Never Dies (Amazon Prime Video)

De film is pas net uit de bios, als hij al uit de bios is, maar Amazon Prime Video laat je er nu ook thuis van genieten: Hardcore Never Dies, een heerlijke nostalgietrip voor iedereen die in de jaren ‘90 helemaal into gabberen was. Of misschien nu wel nog steeds… De film draait om Michael, die graag pianist wil worden, maar door zijn broer de gabberscene in wordt getrokken. En die komt niet zonder drugs, in het geval van Michael en zijn broer.

Alter Ego (Videoland)

Hou je van sci-fi, van bizarre concepten en van de toekomst? Dan is Alter Ego een must-watch. Het is een drama waarin Magere Hein gewoon tussen de mensen loopt en ze aanraakt om ze te doden. Schuilen dus! Maar je weet maar nooit met wie je allemaal schuilt…

Eerste Hulp bij Kerst (Videoland)

De ene na de andere onvervalste kerstfilm komt op streamingdiensten uit, het is soms bizar om te bedenken waar die films toch allemaal vandaan komen: je kunt er in ieder geval wel een maandje non-stop kijken mee vullen. Videoland doet nu ook een duit in het zakje met een eigen kerstfilm, Eerste Hulp bij Kerst. Het belooft een nieuwe hit te worden van filmmaker Will Koopman, en het is ook wel verfrissend: we hebben in Nederland eigenlijk niet veel grote kersthits. De film draait om een nachtdienst in het ziekenhuis op kerstavond, maar of het ontvluchten van de familie nou zo’n zege is..

Analog Squad (Netflix)

Als een ietwat eigenzinnige man verneemt dat zijn vader ziek is, dan maakt hij een nepfamilie om hem nog een keer te kunnen bezoeken. Een toffe Aziatische film met een vleugje humor, een vleugje drama en vooral heel veel liefde.

Reacties (0)