Streamingtips #23 – The Acolyte en The Tattooist of Auschwitz

07 juni 2024 3 Minuten 2 Reacties
Acolyte

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Acolyte (Disney+)

Star Wars heeft er weer een heel nieuwe vertelling bij. In The Acolyte zien we hoe het de rebellen 100 jaar voor Star Wars: Episode I – The Phantom Menace verging. Een ex-Padawan gaat hierin met haar Jedi-master op pad om als detectives te onderzoeken waarom er allerlei misdaden zijn gepleegd. Maar natuurlijk blijft het niet zo onschuldig, want in hun zoektocht komen ze krachten tegen die ze nog niet kenden.

The Tattooist of Auschwitz (Skyshowtime)

Skyshowtime heeft met The Tattooist of Auschwitz weer een pareltje in handen. De serie draait om een man die tatoeëerder wordt in het concentratiekamp. Hij moet de identificatienummers aanbrengen op zijn medegevangenen. En dan ontmoet hij op een dag de liefde van zijn leven, die echter helaas ook een ‘klant’ van hem is. Kan hun liefde het overleven?

Sweet Tooth (Netflix)

Het bijzondere Sweet Tooth heeft een heel nieuw seizoen en in dit derde seizoen zien we hoe het gaat met een hertenjongen genaamd Gus die samen met de oudere Jepperd op pad gaat door Amerika, in een periode waarin hybriden zoals Gus niet bepaald geaccepteerd zijn. Een mooie serie met zeker een grote verwijzing naar de echte wereld, gegoten in een soort fantasylook die je misschien niet meteen aantrekt, maar er zijn niet voor niets nu al drie seizoenen van deze serie: Sweet Tooth is het proberen waard.

Kajillionaire (Netflix)

Als je niet zoveel geld hebt, maar wel veel wil in het leven, dan moet je creatief zijn. Old Dolio (gespeeld door Evan Rachel Wood) weet dat maar al te goed. Haar ouders zijn oplichters die er alles aan doen om gebruik te kunnen maken van gratis dingen. Als ze echter een vreemdeling in hun zwendelaarsclubje toelaten (gespeeld door Gina Rodriguez), dan hebben ze de poppen aan het dansen. Een heel unieke film die je meeneemt naar een leven dat waarschijnlijk ver van je bed is, maar mede daarom zo fascineert.

Moedermaffia (Videoland)

Moedermaffia heeft alles te maken met hoeveel druk we elkaar, maar vooral onszelf, opleggen om de perfecte ouders te zijn. Houd je je kind niet volgens de normen vast op Instagram, dan kun je daar meteen allemaal backlash aan overhouden. In Moedermaffia zien we hoe een moeder zich een weg probeert te banen door niet alleen het geschut van anderen, maar vooral de landmijnen die ze zichzelf aanpraat. 

Reacties (2)