Streamingtips #47 – American Dad, Baby Driver en Last Duel

03 december 2021 2 Minuten 0 Reacties
Last Duel

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

14 Peaks: Nothing is Impossible (Netflix)

Netflix staat bekend om zijn geweldige documentaires en 14 Peaks is zonder bewust een woordgrap te willen maken ook weer een hoogtepunt. In dit geval zelfs 14 hoogtepunten, want de Nepalese bergbeklimmer Nimsdai Purja deinst niet weg voor 8 kilometer hoog gesteente. In deze documentaire is hij van plan om in ongeveer een half jaar alle bergen te beklimmen van 8.000 meter en hoger. Helemaal tot de top. Deze documentaire volgt de onverschrokken klimmer op zijn pad.

 

The Last Duel (Disney+)

 

Het is zeker niet Ridley Scotts beste werk, maar de regisseur weet wel altijd grote namen aan zich te verbinden en met een bijzondere kijk op dingen te komen. In The Last Duel moest hij zich echter ook gedeeltelijk aan de geschiedenis houden, want dit verhaal schijnt waargebeurd te zijn. Het draait om Jean de Carrouges en Jacques Le Gris, die aartsrivalen worden, terwijl ze eigenlijk vrienden zijn. Die ontbindende vriendschap komt tot op een noodlottige climax in The Last Duel.

Baby Driver (Videoland)

Het is een van de betere films van het afgelopen decennium en er is zelfs al een tweede in de maak. De film draait om Baby, een jongen die extreem goed kan rijden. Zo goed, dat hij de vluchtauto bestuurd voor mensen die banken overvallen. Maar zoals vaker in films over criminelen, is het de vraag of het niet allemaal wat te ver gaat. Met uiteraard een heist zo ingewikkeld, dat het de vraag is of Baby het er levend en gelukkig vanaf zal brengen. 

American Dad! seizoen 17 (Disney+)

De satirische Simpsons-achtige serie American Dad! is al jaren populair. Het loopt dan ook al vele seizoenen, waarvan het 17e exemplaar nu op Disney+ te zien is. De serie vertelt het verhaal over een niet heel alledaags Amerikaans gezin. De vader is CIA-agent en dan is er ook nog een alien die bij het gezin is ingetrokken. Dat maakt de pratende goudvis Klaus ineens heel normaal. Deze serie is zo’n succesverhaal omdat hij veel pijnlijke humor over Amerikanen bevat, geweldig geanimeerd is en een steengoede voicecast kent.

Reacties (0)