Streamingtips #46 – Julia en Een Moord kost meer Levens

17 november 2023 2 Minuten 0 Reacties
julia hbo max

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Brawn: The Impossible Formula 1 Story (Disney+)

Het Brawn-team heeft een bijzonder kampioenschap beleeft in 2009. Zo bijzonder, dat er een documentaire over is gemaakt van meerdere uren. Het is een bizar verhaal dat in vier delen wordt opgetekend door de mensen die erbij waren. Met onder andere Keanu Reeves, Simon Britton en Jenson Button. En ja, als Keanu erbij is, dan is het sowieso interessant om naar te kijken.

Dashing Through the Snow (Disney+)

Het is de tijd van het jaar waarin we weer kunnen genieten van talloze kerstfilms. Kijk op Videoland en je gelooft bijna niet wat je ziet, zo’n hoeveelheid tacky flicks over een feestdag. Op Disney+ zie je nu Dashing Through the Snow, een volledig nieuwe kerstfilm met onder andere Lil Rel Howery en Chris Ludacris Bridges. Het draait allemaal om een man die Kerstmis door een trauma niet meer wil vieren. Daar komt natuurlijk verandering in wanneer zijn dochter idolaat blijkt te zijn van een man genaamd Nick.

Winnie-The-Pooh: Blood and Honey (Amazon Prime Video)

Het is geen goede film, maar het is natuurlijk voor horrorfans een feestje. Een horrorfilm over de geliefde Disney-beer Winnie the Pooh, dat is wat deze film is. Verder valt er eigenlijk weinig over te zeggen: alles wat je kent van de gele beer met zijn rode shirtje wordt compleet in een blender gegooid en komt daar niet zonder bloed uit.

Julia (HBO Max)

De populaire serie over tv-kok Julia Child is terug. Na een enorm sterk eerste seizoen zien we in het tweede seizoen hoe het de ambitieuze dame verder vergaat. Ze wordt op fenomenale wijze gespeeld door Sarah Lancashire en wat vooral verfrissend is, dat is de rol van haar man in de serie. Die is haar ultieme supporter in een verstandshuwelijk dat bewonderingswaardig is. Dit seizoen laat weer zien hoe vrouwen toen al moesten strijden voor hun plek, al gaat Julia niet snel bij de pakken neerzitten.

Een Moord kost meer Levens (Videoland)

Deze serie gebaseerd op het werk van Peter R. de Vries laat zien wat er allemaal gebeurde met de vader van Paul Spruit, en dan vooral Paul zelf. Een interessante, psychologische vertelling over het brein van een moordenaar. Het lijkt qua beeld een beetje op Jeffrey Dahmers verhaal, maar qua inhoud zeker niet.

Reacties (0)