Streamingtips #45 – Undercover, Bombshell en Brokeback Mountain

19 november 2021 2 Minuten 0 Reacties
Bombshell

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Criminal Minds (Disney+)

Dé serie over FBI profiling is terug op Disney+. Er wordt logica gezocht in de bizarre breinen van de grootste criminelen en daarbij is de kunst om de crimineel altijd een stapje voor te zijn. Het zit vol ethische dilemma’s en gevaar door de criminelen die het team oppakt. Maar elk teamlid heeft ook zo zijn demonen… Het vijftiende seizoen staat vanaf nu op de streamingdienst van Disney.

 

 

Brokeback Mountain (Netflix)

Het is een van de mooiste films over gay zijn ooit gemaakt. Twee cowboys komen elkaar op reis tegen en ze zijn meteen met elkaar verbonden. Niet alleen vanwege hun vriendschap, maar uiteindelijk ook door meer. Heath Ledger en Jake Gyllenhaal spelen geweldige rollen, maar waren er allebei niet blij mee dat de film niet de Oscar voor beste film won (die won Crash). Logisch dat de twee er verbolgen over waren, want uiteindelijk is Brokeback Mountain een aanzienlijk belangrijkere film geweest, die bovendien als een icoon wordt gezien. 

De allereerste Nederlandse serie op Netflix was Undercover en de reeks is nu toe aan zijn derde seizoen. Frank Lammers is terug als Ferry Bouman, de drugsbaron. Hij moest er naar eigen zeggen flink voor aankomen, omdat hij in de film Ferry aanzienlijk jonger en ook wat dunner moest zijn. De verwachting is dat in dit derde seizoen weer een heleboel complotten en criminelen de revue passeren, want er is een nieuw drugskartel gearriveerd in de vorm van een Turks stel. 

Bombshell (Amazon Prime Video)

Een typische film uit het #metoo-tijdperk, waarin een aantal vrouwelijke presentatoren het opnemen tegen hun nogal grensoverschrijdend gedrag vertonende mannelijke baas. Met bijzondere rollen van Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie, die laten zien welke worsteling vrouwen in de mediawereld doormaken. En vooral waar de mannen allemaal mee wegkomen. Zeker in die wereld.

Reacties (0)