Streamingtips #44 – Always Jane en Dopesick

12 november 2021 2 Minuten 0 Reacties
always-jane-amazon-prime

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Always Jane (Amazon Prime Video)

Jane Noury woont met haar familie op het platteland van New Jersey en moet, zoals elke tiener, een evenwicht zien te vinden tussen vrienden, familie en school. Hoewel het huidige politieke en sociale klimaat misschien niet de makkelijkste tijd lijkt voor een transgender tiener om op te groeien, heb je haar familie, de Nourys, nog niet ontmoet. Zij vinden humor in het dagelijks leven, terwijl Jane haar zinnen zet op een leven buiten haar familie.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Disney+)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings luidt een nieuwe periode in voor het Marvel Cinematic Universe. De superhelden uit de stallen van Marvel vinden op het grote doek steeds meer ruimte voor verschillende culturen en mythische verhalen, die overgoten worden in een bekend sausje van visuele effecten. Hoewel de film redelijk op zichzelf staat, zijn er genoeg knipogen naar eerdere delen en wordt er – zoals altijd – aan het einde even vooruitgekeken. Anders dan andere MCU-films, maar je vindt genoeg herkenning met een bak popcorn op schoot.

Dopesick (Disney+)

Eén van de opvallendste Streamingtips van deze week is Dopesick, een nieuwe Hulu-serie die je op Disney+ bekijkt. In de serie maken we kennis met Dr. Samuel Finnix, die een “zeer effectief” medicijn op de markt uitbrengt. Uit onderzoek blijkt dat “minder één procent verslaafd kan worden aan dit medicijn”. Maar – verrassing – dat blijkt een leugen. De serie wordt geregisseerd door Danny Strong en legt hoofdrollen weg voor  Micheal Keaton, Will Pourter en Rosario Dawson.

De Jacht op de Mocro Maffia (Videoland)

Op Videoland bekijk je de fictieve serie over de Mocro Maffia. Maar de videostreamingdienst maakt ook een echte docureeks over de maffia die ons land teistert. Dat doet die bende al tien jaar. Het derde seizoen van de serie staat nu online, waarin misdaadjournalist John van de Heuvel je meeneemt langs allerlei belangrijke ontwikkelingen.

Reacties (0)