Streamingtips #41 – Lost Cos, Loki en The Fall of the House of Usher

13 oktober 2023 3 Minuten 0 Reacties
Goosebumps

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Lost Cos (Amazon Prime Video)

Ze heeft een moeilijke jeugd gehad, maar tandartsassistente Eni kan haar ei kwijt in haar favoriete hangout, de Los Cos. Het is een ondergrondse nachtclub met burlesque dansers en cosplayers en waar het niet altijd duidelijk is wie een held is of een schurk en wat fantasie is en wat werkelijkheid. Een erg intrigerende serie met een geweldige hoofdrol voor Evgeniya Radilova.

Mr. Dressup: The Magic of Make-Believe (Amazon Prime Video)

We blijven nog even in een fantasiewereld, want de docu Mr. Dressup vertelt het verhaal van Ernie Coombs, een kinderentertainer die enorm schattige televisieseries maakte. We hebben ze in Nederland nooit gezien, maar het is toch heel leuk om deze optekening te zien. Hoe ontstaat zo’n geliefde kindershow en op hoeveel generaties heeft het invloed? In het geval van Mr. Dressup: op veel generaties. Erg leuk om eens in deze voor ons vrij onbekende wereld een kijkje te kunnen nemen.

The Fall of the House of Usher (Netflix)

Netflix heeft deze week een nieuwe miniserie live gezet die is gebaseerd op het gelijknamige werk van Edgar Allen Poe: The Fall of the House of Usher. Het verhaal draait om mensen die een ziekte hebben en de hulp inschakelen van een verteller. Die twee zieke mensen zijn echter de enige mensen die nog over zijn van de Usher-familie. Een sterke horrorserie die Netflix dit jaar goed kon gebruiken. Met rollen van Carla Gugino, Bruce Greenwood en Mary McDonnell. 

Black Lotus (Netflix)

Dit is een wat vreemde aanrader, omdat het geen goede film is, maar het is wel een film die zich vooral in Nederland afspeelt en waarin vechter Rico Verhoeven de hoofdrol pakt. Reken op leuke, herkenbare plaatjes van Amsterdam, een Nederlands-Amerikaanse cast en natuurlijk die reus van een Rico die toch fascinerend blijft om naar te kijken. Oh, en het verhaal draait om een jongen die het ontvoerde dochtertje van vrienden wil redden.

Loki (Disney+)

Sinds vorige week is Loki terug op Disney+. De slimme, snelle grapjas uit de Marvelwereld, die altijd op de dunne lijn tussen goed en kwaad balanceert, is terug in het tweede seizoen van zijn eigen serie. De God of Mischief werkt wederom samen met de Time Variance Authority om al tijdreizend het multiverse te bewaken. Al komen er ditmaal ook nog wat andere uitdagingen bij kijken.

Goosebumps (Disney+)

Weet je nog de kippenvel–boeken van vroeger? In de serie Goosebumps wordt je weer meegenomen naar die wereld. Een groep schoolkinderen heeft per ongeluk gezorgd dat bovennatuurlijke krachten hun woonplaats overnemen en ze moeten er samen voor zorgen dat de boel gered wordt. We zien in deze serie onder andere Ben Cockell, Rhinnan Payne en Samantha Blaire Cutler.

Reacties (0)