Streamingtips #4 – You People, Nowhere Special en Nerdland

27 januari 2023 3 Minuten 0 Reacties
Extraordinary

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.ZAAAA

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

You People (Netflix)

Eddie Murphy is terug in een film waarin hij samen met Jonah Hill de gemoederen op scherp zet. Jonah speelt een Joodse man die met een zwarte vrouw wil trouwen. Iets waar papa (gespeeld door Murphy) wat aanpassingsproblemen mee heeft. Maar, ook de andere kant van de familie heeft daar moeite mee. You People belooft op grappige wijze het verschil tussen de Joodse witte cultuur en de Afro-Amerikaanse zwarte cultuur te laten zien. We zitten nu al met plaatsvervangende schaamte klaar.

Nowhere Special (HBO Max)

De film Nowhere Special is emotioneel. Het draait om een glazenwasser die in zijn eentje voor zijn 3-jarige zoontje zorgt. Niks aan de hand, maar als hij ontdekt dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft, dan moet hij aan de bak. Hij gaat op zoek naar een perfect gezin voor zijn kleine mannetje. Niet alleen fijn om te weten dat zijn zoontje goed terechtkomt, maar ook iets om hemzelf af te leiden van wat er komen gaat: het onvermijdelijke. Een aangrijpende film die zeer positief wordt ontvangen en bovendien ook nog waargebeurd is.

Extraordinary (Disney+)

Het is altijd leuk om na te denken welke superheldenkracht je zelf zou willen als het kon. Overal doorheen kunnen kijken? Vliegen? Gedachten lezen? Het hoofdpersonage uit Extraordinary kan er ook alleen maar van dromen: zij leeft als enige zonder gave in een wereld waarin iedereen een superheld is. Terwijl ze zich frustreert over het niet hebben van krachten, heeft ze wel te stellen met de krachten van alle anderen. “Gaat niemand iets zeggen over de kapotte deur?” Er is immers altijd wel wat restschade als een superheld in actie komt. In het grappige Extraordinary zie je hoe deze jonge meid door het gewone en toch zeer ongewone leven heen ploetert.

King of the Hill (Disney+)

Zin in een flinke bingesessie? Op Disney+ staan nu de 13 (!) seizoenen van King of the Hill. Deze animatieserie biedt flink wat satire op het Amerikaanse leven. We volgen de avonturen van een propaanverkoper in Texas, die vooral bezig is om iedereen om hem heen een beetje op de rit te houden. Typisch een serie waar je van moet houden, maar die ook door veel mensen als één van hun favoriete series ooit wordt gerekend. Beslis het nu zelf, maar houdt wel rekening met flink wat commitment als je ervoor gaat. Wel is de serie tot zijn einde gekomen in 2009, waardoor het bij die 13 seizoenen echt ophoudt.

Nerdland (Amazon Prime Video)

Hij wil acteur worden, zijn kamergenoot scenarioschrijver en dus besluiten ze naar Los Angeles te gaan om hun carrière op poten te zetten. Dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje. Deze animatieserie heeft de stemmen van de vrij nerdy acteurs Paul Rudd en Patton Oswalt. Zoals de naam doet vermoeden is deze film een feest voor mensen die graag naar comic-con-achtige events gaan. Maar ook gewoon voor mensen die houden van lachen.

Reacties (0)