Streamingtips #39 – Kane: A Story Recorded, Meg 2 en Scream

29 september 2023 3 Minuten 0 Reacties
Scream 2022

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Kane: A Story Recorded (Videoland)

De Nederlandse band Kane heeft een turbulent verleden: een frontman die bekend staat als een arrogante egotripper, maar tegelijkertijd een man van de liefde en van verlies, wisselingen in de formatie, een Engelse doorbraak die net niet kwam. Maar natuurlijk ook succes: veel ook. In de documentairereeks Kane: A Story Recorded, worden de hoge pieken en diepe dalen van de band van Dinand verteld aan de hand van iedereen die daar een rol in had. Een erg toffe optekening en natuurlijk een slimme lancering nu de band ook terugkeert voor een concert.

Meg 2: The Trench (HBO Max)

De Meg-films zijn geweldig. Het is Jason Statham, het is over de top en er zitten gigantische haaien in. In het tweede deel breekt er weliswaar een Meg los: het is niet eens het beest om zo bang voor te zijn, dat zijn namelijk mensen. En als je onderzeeër ermee stopt als je tussen die mensen en haaien vaart, dan komen die twee gevaarlijke dingen ineens wel heel gevaarlijk dichtbij. Meg 2: The Trench is zeker niet zo goed als de eerste, maar het staat wel garant voor een avondje fun. 

The Age of Influence (Disney+)

Kun je je verbazen over de social media-wereld en de influencers die er zo’n grote rol in spelen? In The Age of Influence krijg je de duistere kant van de praktijken van influencers te zien. Het is een documentairereeks, dus een seizoen lang word je meegenomen in cancelcampagnes, oplichting en meer dingen die het daglicht (en al zeker de social media-spotlight) niet kunnen verdragen.

Scream 2022 (Netflix)

Vorig jaar is er een reboot gekomen van de horrorfilm Scream en met oktober en dus Halloween voor de deur is dit het ideale moment voor Netflix om die film erop te zetten. Het is een typische Scream-film met alle dingen die je in de griezelfilm verwacht, wat het dus wederom een grappige, domme horrorfilm maken die gewoon heerlijk wegkijkt. 

DC League of Super-Pets (Amazon Prime Video)

Een heerlijke film om te kijken met de kinderen -maar ook zonder ze- is DC League of Super-Pets. Deze animatiefilm laat zien wat de honden van de superhelden zoal doen in het dagelijks leven. Of eigenlijk, als de nood aan de man is. Ze hebben superkrachten, ze leven in Metropolis en dat maakt ze eigenlijk net als hun baasjes, maar dan op vier pootjes.

Reacties (0)