Streamingtips #38 – Free Guy, de Sterfshow en 1917

01 oktober 2021 2 Minuten 0 Reacties
Free Guy

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

De Sterfshow (Videoland)

De Sterfshow heeft een naam die alle kanten op kan, maar het draait om een televisieshow waarin het publiek mag kiezen wie er geëxecuteerd wordt. Hartstikke vermakelijk natuurlijk, zeker als je als expert bij de show wordt betrokken. Tenminste… totdat het jouw zoon is die bovenaan de sterflijst staat.

My Name is Pauli Murray (Amazon Prime Video)

Pauli Murray heeft enorm veel betekend voor sociale rechtvaardigheid en deed dat al in de jaren ‘40. In deze documentaire wordt een optekening gemaakt van Murrays leven en het werk als advocaat, priester, activist en schrijver. Een zeer gewaardeerde docu die menig oog weet te openen.

Free Guy (Disney+)

Free Guy is nog niet eens helemaal de bioscoop uit, maar je kunt hem deze week al kijken op Disney+. Deze hilarische videogame-film met Ryan Reynolds vertelt het verhaal van een man die een heel normaal leven leeft, tot hij ontdekt dat hij in een game zit. Ondertussen zie je als kijker ook wat er in de echte wereld allemaal bij die game komt kijken. Een heleboel drama, een heleboel humor en heleboel typische Ryan Reynolds-momentjes.

Marley & Me (Netflix)

Hopelijk heb je tissues in huis, want dit is een jankfilm pur sang. Hoewel er grote sterren in deze film zitten: Jennifer Aniston en Owen Wilson, is het de kleine blonde labrador Marley die de harten steelt. Dit is in principe geen dramafilm, maar juist een comedy over hoe een hond je gezin kan verdelen, maar natuurlijk toch ook bij elkaar brengen.

1917 (Netflix)

Netflix is na een iets rustigere zomer weer helemaal aan. Het is niet alleen de thuishaven van de enorme hit Squid Game die er sinds twee weken op staat, er komen ook steeds meer geweldige films naar het streamingplatform. Zo ook de briljante oorlogsvertelling 1917, waarin twee veel te jonge jongens zich in de Eerste Wereldoorlog een weg moeten zien te banen naar een groep soldaten om een boodschap af te leveren. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Reacties (0)