Streamingtips #37 – Elemental, Wrestlers en Dungeons & Dragons

15 september 2023 3 Minuten 0 Reacties
Elemental

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (SkyShowtime)

Als je wel eens hebt gehoord van Dungeons & Dragons, dan kun je je misschien niet zo goed voorstellen hoe zich dat in een film vertaald. Veel D&D-fans met jou, maar uiteindelijk hebben de makers het helemaal niet onverdienstelijk gedaan. Ze laten acteurs als Chris Pine, Michelle Rodriguez en Regé-Jean Page personages spelen die meteen al tot leven komen en boordevol grappen en knipogen zitten naar de tabletop-game. En, een grote plus: je hoeft niet bekend te zijn met D&D om deze film toch te kunnen waarderen. 

The Making of Guardians of the Galaxy Vol 3 (Disney+)

We hebben het al meer dan eens gezegd: Guardians of the Galaxy Vol 3 is een mooi einde van de huidige groep Guardians. Emotie, mooie visuals en humor: het heeft het allemaal. In The Making of the Guardians of the Galaxy Vol 3 kun je zien hoe deze geweldige film tot stand is gekomen. En zoals je weet van Disney is dit het officiële (en daardoor soms we wat overgepolijste) verhaal.

Elemental (Disney+)

We blijven nog even bij Disney+. Helaas is zijn nieuwe animatiefilm niet de bioscoophit geworden waar het op hoopte, maar misschien maakt hij het nog goed op de streamingdienst van de Mouse House. Elemental gaat over allerlei verschillende personages die tot een bepaald element behoren: water, land, lucht en vuur. Maar hoe ga je met elkaar om als je water en vuur bent? Of om andere redenen elementair gesproken niet zo bij elkaar past? Je ziet het in het koddige, maar soms ook gewoon heel grappige, Elemental.

Het Gouden Uur (Netflix)

Een terroristische aanslag: wat doe je dan in het eerste uur nadat het gebeurt. De ene persoon reageert anders dan de ander, en sommige mensen moeten cruciale beslissingen nemen. In Het Gouden Uur maak je het mee. Deze thrillerreeks bevat onder andere Ellen Parren en Nasrdin Char. Het hele seizoen staat nu op de Flix, zodat je het van begin tot eind kunt bingen: en helemaal gekeken worden, dat is deze serie het zeker waard.

Wrestlers (Netflix)

De andere streamingdiensten hebben een nogal teleurstellend aanbod deze week, dus we gaan er ook voor twee van Netflix. Wrestlers is bovendien even heel wat anders dan de bovenstaande dingen: het is een documentairereeks die binnen een Amerikaanse, professionele worstelorganisatie proberen om voet aan de grond te krijgen met een groepje jong talent. Een documentaire die enorm wordt gewaardeerd en je misschien ook wat beter laat begrijpen waar die fascinatie met deze sport toch vandaan komt.

Reacties (0)