Streamingtips #36 – The Little Mermaid, I am Groot en Top Boy

08 september 2023 3 Minuten 0 Reacties
LITTLE MERMAID disney

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die weaan ek, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Little Mermaid (Disney+)

Wij kennen haar als Ariel of als De Kleine Zeemeermin, maar inmiddels is ze niet langer een tekenfilmfiguur. Met het geweldige talent Halle Bailey (inclusief haar prachtige stem) wordt dit ter land, ter zee en in de lucht-achtige avontuur nieuw leven in geblazen. En hoe! Het is een prachtige film over de wensen van een tiener, en de moeilijke taak die ouders hebben om ze daarin te navigeren. Maar ook heeft deze moderne versie hier en daar wat goede knipogen naar de huidige maatschappij. En een catchy rapnummer van een vogel: wat wil je nog meer?

I Am Groot (Disney+)

Groot kennen we van de Guardians of the Galaxy, waarin we hem al in veel verschillende gedaantes hebben gezien. Disney+ is toe aan het tweede seizoen van het schattige I Am Groot, waarin de boomfiguur maar een klein manneke is. Of het nou echt voor kinderen is of voor volwassenen, daar zijn we nog steeds niet helemaal uit, maar vermakelijk is het zeker. Baby Groot gaat op verkenningstocht in het universum en ontdekt allerlei nieuw leven in de galaxy. En wij als kijkers dus met hem.

Tschugger (Amazon Prime Video)

We zien in het dagelijks leven eigenlijk maar weinig content uit Zwitserland en Tschugger bewijst dat dat doodzonde is. Het is een serie over politieagenten in het kanton Wallis. Waar het normaal eigenlijk nergens over gaat op het politiebureau aldaar, wordt er nu een poging tot moord gedaan die het team bezighoudt. Reken op een beetje crimi en een heleboel humor, met David Constantin en Dragan Vujic.

Elementary (SkyShowtime)

Elementary is een geweldige serie die Sherlock Holmes weer van een heel andere kant bekijkt. In het zevende seizoen gaat de eigenzinnige detective samen met zijn sidekick weer achter de criminelen aan, maar ook nog steeds wel een beetje op zoek naar zichzelf. SkyShowtime heeft in één keer het hele zevende seizoen online gezet, dus je kunt weer even vooruit met Jonny Lee Miller en Lucy Liu, die toch samen wel een heel tof duo vormen. Er is ook slecht nieuws: het zevende seizoen is het laatste seizoen van deze toffe serie.

Top Boy (Netflix)

Nog meer ‘laatsten’, want Top Boy gaat ook zijn laatste seizoen in. De serie over drugsdealers in Londen houdt al sinds dag 1 een heleboel mensen in zijn greep. Kun je als jongere die alleen maar met criminelen omgaat nog op het rechte pad blijven? Dat is wat deze serie uiteenzet. Je volgt verschillende jonge mensen die in Oost-Londen het hoofd boven water proberen te houden, en de drugswereld gaat met veel spanning en intrige gepaard, waardoor je, mede door het goede acteerwerk, volledig wordt meegesleurd.

 

Reacties (0)