Streamingtips #36 – Squid Game en Everybody’s Talking About Jamie

17 september 2021 3 Minuten 0 Reacties
squid-game-netflix

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Good Fight (Videoland)

The Good Fight is een serie over een advocatenkantoor. Daar heb je er inmiddels een aantal van, maar in deze serie staat een Afro-Amerikaans kantoor centraal. Het is tevens een spin-offserie van The Good Wife, die onder meer op Netflix gestaan heeft. Heb je die serie gekeken, dan herken je personages als Diane, Marissa en nog een aantal andere mensen. De eerste twee seizoenen zijn een beetje anders dan de afgelopen drie versies, maar in de kern blijven de seriemakers scherp en haken ze creatief in op gebeurtenissen vanuit de echte wereld.

Squid Game (Netflix)

Squid Game is met recht één van de Streamingtips van deze week. Het is een Zuid-Koreaanse televisieserie bestaande uit acht afleveringen. Een groep van 456 mensen riskeert hun leven voor een prijzenpot van 45,6 miljard won (ongeveer 33 miljoen euro). Dat doen ze in een mysterieus spel waarin overleven centraal staat. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn, terwijl de rest betaalt met zijn of haar leven.

Everybody's Talking About Jamie (Amazon Prime Video)

Everybody’s Talking About Jamie is geïnspireerd op waargebeurde feiten en volgt Jamie New, een tiener uit Sheffield, die droomt van een leven op het toneel. Terwijl zijn klasgenoten plannen maken over hun toekomst na school, overweegt Jamie om zijn geheime carrière-ambities te onthullen en een felle en trotse drag queen te worden. Zijn beste vriendin Pritti en zijn liefhebbende moeder overladen hem met eindeloze steun, terwijl de plaatselijke drag-legende Miss Loco Chanelle hem begeleidt naar zijn debuut optreden op het podium. Jamie heeft ook te kampen met een vader die hem niet steunt, een ongeïnspireerde loopbaanadviseur en een paar onwetende schoolkinderen die zijn sensationele parade proberen te verpesten. Met opzwepende en kleurrijke musicalnummers inspireren Jamie en zijn gemeenschap elkaar om vooroordelen te overwinnen, meer acceptatie te tonen en in de schijnwerpers te stappen.

Nightbooks (Netflix)

In de film Nightbooks op Netflix speelt Krysten Ritter de hoofdrol van een boze heks. Ze sluit een jongen op in een appartement, waar hij elke avond een eng verhaal moet vertellen. Want anders brengt ze hem om het leven. Gelukkig is hij dol op enge verhalen, dus redt hij zich wel. Maar echt een tof leven is dit niet, natuurlijk. Daarom besluit hij om samen te werken met een meisje dat ook gevangen is, zodat ze samen kunnen ontsnappen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)