Disney+ gaat accountdelers vanaf deze zomer aanpakken

08 februari 2024 1 Minuut 2 Reacties
disney-plus-new

Samen met vrienden of familie naar Disney+ kijken? Vanaf deze zomer moet je extra gaan betalen wanneer je het account deelt met iemand buiten je eigen huishouden.

Vorig jaar werd al bekend dat ook Disney+ de route van Netflix gaat volgen om het accountdelen aan te pakken. Inmiddels weten we dat Disney+ deze zomer van start gaat om het zogenaamde ‘password-sharing’ tegen te gaan, zo weet website The Verge.

Vanaf deze zomer krijgen mensen die meeliften op een ander abonnement een melding te zien dat ze zich aan moeten melden voor een eigen abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk dat diegene die het hoofdabonnement beheert extra mensen kan toevoegen aan zijn of haar abonnement, uiteraard voor een extra vergoeding. Disney+ gaat hiermee Netflix achterna die ook een extra vergoeding vraagt aan mensen die meeliften op een abonnement. Hoe hoog deze vergoeding precies gaat worden? Dat heeft de streamingdienst nog niet gedeeld. Bij Netflix betaal je 3,99 euro per maand extra voor een extra persoon buiten het huishouden om.

Handhaving vanaf de zomer van 2024

Inmiddels heeft de streamingdienst de algemene voorwaarden al aangepast om dit mogelijk te maken. Er staat nu in de voorwaarden dat je niet meer mag delen met een persoon buiten je eigen huishouden om. Toch zal er op dit moment nog niet ingegrepen worden en kun je in theorie het account dus nog delen (op eigen risico). Vanaf deze zomer ga je extra betalen voor mensen die meekijken buiten je eigen huishouden om.

Reacties (2)