Streamingtips #35 – Quantum Leap, Ghostland en A Clockwork Orange

01 september 2023 2 Minuten 1 Reacties
ghostland

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Quantum Leap (SkyShowtime)

Tijdreizen, we willen het allemaal wel kunnen, maar Sam kan het. Hij weet alleen nooit in welk lichaam hij terechtkomt. Gelukkig heeft hij een holografische gids om hem daarbij ietwat te helpen, al blijft het een uitdaging. Hij wil namelijk niet per se tijdreizen: hij wil vooral zijn eigen leven weer terug. Houd er trouwens wel rekening mee dat deze serie uit 1989 komt: het is een oudje, maar dat maakt het eigenlijk juist heel briljant.

A Clockwork Orange (Amazon Prime Video)

We blijven even bij de klassiekers: A Clockwork Orange is een prachtige film van Stanley Kubrick die alweer dateert van 1971. Het gaat over een groep tieners die alleen maar verderf zaaien en worden opgepakt wanneer ze een vrouw verkrachten. We volgen een van hen, Alex, in zijn route naar zichzelf.

De Wederopstanding van een Klootzak (Videoland)

Videoland komt deze maand met weinig content, als we de planningen mogen geloven, maar misschien moeten die zo vlak na de vakantie nog worden aangevuld. In ieder geval verschijnt De Wederopstanding van een Klootzak en die valt niet alleen op door zijn naam. Het is een film over een Amsterdamse crimineel die verbeterde zintuigen heeft, tegenover een Angolese asielzoeker die moeite heeft om te praten over wat hij allemaal heeft moeten doormaken. Er zijn meerdere bijzondere personages te zien in deze film, die op sommige momenten best lekker uit de pas loopt.

Ghostland (Netflix)

Zin in een huiveringwekkend avondje met de gordijnen dicht en veel angst en beven? Ghostland is een film over mensen die een huis erven (zeer klassiek), maar in hun eerste nacht te maken krijgen met moordenaars. Heel traumatisch. Wat gebeurt er met dit trauma wanneer het gezin zestien jaar later weer terugkomt in dat huis? Vast weinig goeds..

The Curious Case of Natalia Grace (HBO Max)

Heb je zin in een stevige docu? Deze docu op HBO Max is niet een losstaande ‘film’, maar een volledige serie van een heel seizoen. Het is dan ook een bijzonder onderwerp waarover wordt gesproken, namelijk een Oekraiens kind dat een vreemde botgroeistoornis had. Of toch niet? Een mysterie wordt langzaam ontrafeld in deze fijne docu-serie op HBO Max.

Reacties (1)