Streamingtips #35 – House of the Dragon, Spider-Man: Homecoming en Running with the Devil

26 augustus 2022 3 Minuten 1 Reacties
House of the Dragon

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

House of the Dragon (HBO Max)

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is zover: na al die jaren Game of Thrones, toen al die jaren geen Game of Thrones, is er nu de spin-off House of the Dragon. Hierin zien we hoe de Targaryen-dynastie is omgegeaan met haar macht en haar draken. De eerste aflevering is al meteen een sterke aflevering, die niet geschikt is voor mensen met een zwak hart. Het gaat er namelijk vrij Game of Thrones-eriaans aan toe. Voor iedereen die die serie kon waarderen, is het begin van House of the Dragon een goede voorbode voor meer.

Spider-Man: Homecoming (HBO Max)

Er zijn al veel Spider-Men de revue gepasseerd, maar geen enkele is zo universeel geliefd als Tom Holland. In Homecoming leert de jonge Peter Parker omgaan met zijn superheldenmogelijkheden. Echter krijgt hij weinig tijd om daar rustig aan te wennen, want Vulture (gespeeld door Michael Keaton) is er helemaal klaar voor om hem de nodige mogelijke dilemma’s voor te leggen. Het is en blijft Spider-Man. 

Alle Mees Kees-films (Disney Plus)

Voor de kinderen is het een goede week op Disney Plus, want alle Mees Kees-films staan op de streamingdienst. De populaire reeks draait om een jongetje op school en zijn vriendschap met andere kinderen. Elke film is vrolijk, hartverwarmend, maar snijdt ook onderwerpen aan die vrij heftig zijn, zonder daar op een volwassen manier naar te kijken. Je kunt je weer heerlijk even kind voelen met Mees Kees.

Running with the Devil: The Wild World of John McAfee (Netflix)

John McAfee is de grote man achter de antvirussoftware, maar inmiddels is hij die grote man niet meer. Niet alleen verkocht hij zijn bedrijf, hij moest op de vlucht nadat hij werd beticht van het vermoorden van zijn buurman en uiteindelijk overleefde hij zijn eigen paranoia niet. Tenminste, dat is wat men zegt. In deze documentaire zie je een optekening van een journalist en cameraman en hun zoektocht naar het ware verhaal achter John McAfee. Het is geen geweldige documentaire, maar wel typisch zo’n docu waarvan je mond regelmatig openvalt van verbazing.

The Artists Formerly Known As Lama’s (Videoland)

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en Patrick Lodiers zijn eigenlijk nooit van hun Lama-imago afgekomen en daar lijken ze eigenlijk helemaal geen problemen mee te hebben. Ze zijn zelfs de theaters weer ingedoken voor een serie die heet The Artists Formerly Known As Lama’s (TAFKAL).

Reacties (1)