Streamingtips #35 – American Horror Stories, Chasing Mavericks en Criminal Minds

10 september 2021 2 Minuten 0 Reacties
American Horror Stories

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Bananas (Netflix)

Net als in de avocado-aflevering van Rotten op Netflix, zien we in deze documentaire die over bananen gaat wat de eigenlijke prijs is van de bananen die wij voor een kwartje kopen. Nicaraguaanse arbeiders hebben het namelijk aanzienlijk minder goed dan je zou denken van al dat gele goud. Advocaat Juan Dominguez duikt er in deze documentaire in.

American Horror Stories (Disney+)

Waarschijnlijk heeft deze serie de slechtst gekozen naam allertijden. Veel mensen zullen denken: Oh, American Horror Story, dat heb ik al gezien. Vergis je niet, want American Horror Stories is de voorloper op American Horror Story. Hierin is elke aflevering een ander verhaal te zien, dat uiteraard altijd over het occulte of simpelweg griezelige gaat.

Chasing Mavericks (Videoland)

Deze film uit 2012 met Gerard Butler is heerlijk om lekker lui vanaf de bank te bekijken. Het draait namelijk om een surflegende die een jonge surfer alle fijne kneepjes van het surfen moet leren. Hoewel ze elkaar eerst natuurlijk totaal niet mogen, wordt dat stukken beter naarmate hun samenwerking nauwer wordt. Zeker naarmate de golven steeds hoger en gevaarlijker worden.

20 jaar na 9/11 (Videoland)

Deze week wordt er op allerlei manieren stilgestaan bij de gebeurtenissen op 11 september 2021 in New York. Op die dag boorden twee passagiersvliegtuigen zich in het World Trade Center in New York, dat instortte. Ook kwam er een vliegtuig nabij het Pentagon terecht. Een terroristische aanslag en het startpunt van bloedvergieten tussen twee partijen. Het is een van de ergste gebeurtenissen die de Amerikaanse geschiedenis kent en 20 jaar na dato wordt hieraan extra aandacht geschonken. Zo ook met de documentaire 20 jaar na 9/11. Deze is overigens niet hetzelfde als de onderstaande trailer.

 

Criminal Minds seizoen 15 (Amazon Prime Video)

Op Amazon Prime Video is deze week het laatste seizoen van Criminal Minds te vinden. Het wordt er in één keer helemaal opgezet waardoor je meteen kunt beginnen met het oplossen van problemen door alle staten van Amerika. Criminal Minds gaat namelijk over FBI-profilers die de meest verregaande criminele gedachten moeten bedenken om zo te kunnen anticiperen op de vreemdste situaties. Uiteraard neemt iedereen daarin een stukje van zichzelf mee, wat deze serie extra interessant maakt. In ieder geval interessant genoeg voor 15 (!) seizoenen.

 

Reacties (0)