Streamingtips #32 – Lightyear, The Sandman en Green Book

05 augustus 2022 3 Minuten 1 Reacties
Lightyear Sox

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Green Book (Netflix, Prime, Videoland)

Pianist Don Shirley zoekt een lijfwacht en chauffeur voor zijn tournee door het zuiden van Noord-Amerika. De man die de job krijgt is bepaald geen type dat je ervoor zou verwachten en in deze film zie je of de twee ooit met elkaar door een deur kunnen. En mogen… De enorm positieve film Green Book is goed gemaakt. Hij weet als geen ander het verschil tussen zwart en wit in de jaren ‘60 bloot te leggen. Hoewel de situatie schrijnend was (en op veel gebieden nog steeds is), is deze film enerzijds educatief, maar tegelijkertijd optimistisch en hartverwarmend.

The Sandman (Netflix)

Eén van de meest gehypte series op Netflix dit jaar is The Sandman. Toen Netflix tijdens hun Geekweek een trailer lieten zien, waren mensen al door het dolle en dat alleen maar meer, want de serie wordt heel goed ontvangen. The Sandman is gebaseerd op de comicreeks van Neil Gaiman en draait om de Lord of Dreams, die gevangen werd genomen door mensen en bij zijn vrijheid realiseert dat hij in grote problemen zit. Reken op historisch drama, fictie, mythes en duistere krachten in dit eerste seizoen van The Sandman.

Alle Mission Impossible-films (Netflix)

Tududu, tududu, tududu, tudu! Mission Impossible is van veel meer bekend dan zijn soundtrack alleen. Wat dacht je van Tom Cruise die aan draadje 5 centimeter boven een laser hangt? Mission Impossible begint altijd met een bandje waarop geheim agent Ethan Hunt een missie gebriefd krijgt, waarna de boodschap zichzelf vernietigd. Hartstikke spectaculair en dat geldt ook voor de rest van de film. Actie, spanning, boeven en hier en daar nog een gekke twist. Alle Mission Impossible-films staan vanaf deze week op Netflix. Vertrouw niemand, maar vertrouw er maar wel op dat je genoeg te kijken hebt op de Flix deze week.

Thirteen Lives (Amazon Prime Video)

Ron Howard weet bijzondere producties te maken en die vlieger gaat zeker op voor Thirteen Lives. Deze film vertelt een verhaal over een heel belangrijke reddingsoperatie, namelijk die in Thailand waarbij een voetbalteam met hun coach vastzit in ondergrondse grotten die ondertussen steeds verder onder water lopen. Een bijzonder, waargebeurd verhaal dat in deze film prachtig wordt naverteld door onder andere acteurs Colin Farrell, Tom Bateman en Viggo Mortensen.

Lightyear (Disney+)

Hij is nog maar half uit de bioscoop, maar de toffe Buzz Lightyear-vertelling Lightyear is al op Disney+ te zien. Het geliefde Toy Story-personage heeft zijn eigen animatiefilm gekregen waarin je zijn oorsprongsverhaal vertelt ziet worden op een heel originele wijze. Het is een grappige, schattige en aandoenlijke film, met een speciaal plekje in ons hart voor kat Sox, die met zijn hilarische ‘hulp’ niet altijd even behulpzaam is.

Baby Driver (HBO Max)

Een film die een beetje uit de pas loopt, dat is Baby Driver. Deze Edgar Wright-film bevat precies de juiste hoeveelheid actie, drama, liefde en ultieme coolheid om een groot succes te zijn. Ook de cast is indrukwekkend, bestaande uit onder andere Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm en Eiza González. Deze film gaat over een vluchtauto-chauffeur die zijn criminele job aan de wilgen wil hangen. Maar daarvoor moet hij nog één overval ondersteunen, eentje die onmogelijk lijkt.

Reacties (1)