Streamingtips #27 – Stranger Things, Daredevil, Westworld en Atlanta

01 juli 2022 3 Minuten 0 Reacties
Atlanta

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Ipcress File (Amazon Prime Video)

Amazon Prime Video is natuurlijk net voorzien van die gigantische hoeveelheid James Bond-films, maar ben je desondanks op zoek naar meer filmplezier, dan is The Ipcress File wellicht iets voor je. In deze film speelt Michael Caine de hoofdrol van een Britse sergeant. Hij moet eigenlijk in de gevangenis, tenzij een missie voltooid die hem uiteindelijk de hele wereld over stuurt. Best James Bond-achtig dus!

Stranger Things (Netflix)

De release van de twee laatste afleveringen van het vierde seizoen Stranger Things zorgde er vandaag alvast voor dat Netflix crashte. Het vierde seizoen van de populaire 80’s sci-fi-serie is tot nu toe enorm sterk en het is dan ook geen wonder dat iedereen wil weten hoe dit verder gaat. De laatste twee afleveringen van dat vierde seizoen staan erop en zijn ongeveer een filmlengte per stuk, dus daar kun je dit weekend heerlijk voor gaan zitten. 

Westworld (HBO Max)

Westworld heeft na zijn sterke begin een dipje gekend, maar nu is het vierde seizoen op HBO Max te vinden en kunnen we kijken hoe het verder gaat met de twisted en vreemde wereld die HBO heeft geschapen met Westworld. De serie komt per aflevering online, dus hij is niet in één keer bingebaar. Misschien maar beter ook: deze serie zet je aan het denken, waardoor wat denktijd tussen afleveringen juist wel een belangrijke functie heeft.

Ze Weten Alles Van Je (Videoland)

Op Videoland vinden we de meeste Nederlandse content en dat geldt ook voor de nieuwe mini-serie Ze Weten Alles Van Je. Deze draait om Arjen Kamphuis, een cybersecurity-expert die vermist raakte en nooit werd gevonden. Hij ging gewoon de natuur in van Noorwegen en hij verdween. Mede door zijn achtergrond in de cyberwereld doen de wildste complottheorieën de ronde. Let wel, deze documentaire bevat ook fictieve gedeelten.

Atlanta (Disney+)

Donald Glover is een creatief meesterbrein en dat laat hij onder andere zien in de serie Atlanta. In het derde seizoen zien we hoe het verder gaat met Earn en Paper Boi, die te stellen krijgen met de raarste situaties, maar tegelijkertijd van de meest gewone situatie een rare situatie weten te maken. Een enorm kunstige serie waarbij over elk detail is nagedacht. 

Daredevil (Disney+)

Het verscheen ooit op Netflix, maar sinds Disney+ bestaat is alle Marvel van de rode N verdwenen. Daredevil, één van de betere Marvel-series, maakt gelukkig nu de sprong naar Disney+, waarbij je meteen drie seizoenen voorgeschoteld krijgt. Hierin zien we hoe de blinde Matt Murlock (gespeeld door Charlie Cox) overdag advocaat is, maar ‘s avonds verandert in Daredevil, een man die georganiseerde misdaad aanpakt.

Reacties (0)