Streamingtips #24 – Peaky Blinders, Jachtseizoen en Grey’s Anatomy

10 juni 2022 3 Minuten 0 Reacties
Peaky blinders

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Irma Vep (HBO Max)

Alicia Vikander (The Danish Girl) kennen we over het algemeen uit wat serieuzere rollen, maar in Irma Vep gaat ze meer de comedykant op. Ze speelt namelijk een Amerikaanse filmster die net uit een relatie komt en naar Frankrijk gaat om een remake te maken van de stomme film Les Vampires. Net als in Black Swan zien we hierin hoe ze steeds minder de scheidslijn tussen haar personage en haar persoonlijkheid verliest.

Call Me By Your Name (HBO Max)

Het is Pride-maand en dat betekent dat we iets meer regenboogvlaggen voorbij zien komen dan we gewend zijn. Het voordeel is dat veel bedrijven erop inspringen, zo ook HBO Max. Het brengt namelijk deze week de geweldige film Call Me By Your Name naar het platform, waarin twee jonge mannen een fantastische en psychologisch ingewikkelde vakantieliefde beleven waar je heerlijk van kunt meegenieten. Alsof je zelf in Frankrijk op de camping staat.

Keep Sweet: Pray and Obey (Netflix)

Het is een ingewikkelde titel, maar als we zeggen Warren Jeffs dan gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Deze documentairereeks geeft een inkijkje in de rechtszaak rondom deze cultleider en zijn volgelingen binnen de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Hoe vaak dit verhaal ook voorbij komt, het blijft shockerend.

Peaky Blinders (Netflix)

Het zeer, zeer succesvolle Peaky Blinders is terug voor zijn vijfde en helaas laatste seizoen. De intriges, actie en maffia-achtige praktijken van Tommy Shelby in het Birmingham van begin 20ste eeuw hebben ons seizoen na seizoen compleet in hun greep gehouden en nu komt daar een einde aan. In the Bleak Midwinter loopt ook het verhaal van Shelby tot zijn einde, gespeeld door de zeer getalenteerde Cillian Murphy (28 Days Later).

Grey’s Anatomy (Disney+)

Grey’s Anatomy beginnen te kijken is nogal een commitment, want inmiddels telt de serie 18 (!) seizoenen. Je vindt ze allemaal op Disney+, met het achttiende seizoen als nieuwe toevoeging deze week. Je leert wederom alles over Meredith Grey (Ellen Pompeo) en haar collega- en vijand-artsen die dagelijks levens proberen te redden in Grey Sloan Memorial Hospital. Een heerlijke serie waarin je de ene na de andere vreemde medische situatie tegen het lijf loopt.

Jachtseizoen (Amazon Prime Video)

Neerlands trots Jachtseizoen heeft een nieuw seizoen en voor Amazon Prime Video geldt dat het het tweede seizoen is dat de mannen op de streamingdienst maken. Je kunt dit seizoen zien hoe bekende duo’s samen op de vlucht gaan, in tegenstelling tot de solo-avonturen uit eerdere seizoenen. Olcay Gulsen en Ruud de Wild trappen het seizoen af, en dat doen ze in stijl. Zeker het kijken waard!

 

Reacties (0)