Gesponsord Audio Gesponsord door JBL

Maak kennis met de nieuwe WiFi-retrospeakers van JBL (ADV)

09 december 2023 3 Minuten 0 Reacties
JBL Authentics 300

Een speaker met een klassiek uiterlijk, maar dan in een volledig nieuw jasje. Maak kennis met drie nieuwe speakers uit de JBL Authentics-serie.

De JBL Authentics-serie is geïnspireerd op de legendarische JBL L100-luidspreker van de jaren 70. De nieuwe JBL Authentics 200, 300 en 500 halen hiermee inspiratie uit de rijke geschiedenis van JBL, maar voegt daar een modern jasje aan toe. Een retro-uiterlijk bomvol moderne technologieën. Maak kennis met de JBL Authentics-serie.

Voorzien van een aluminium frame, synthetisch lederen bekleding en de kenmerkende Quadrex-grille valt de JBL Authentics-serie direct op. Quadrex is een foam dat geluid goed kan doorlaten. Sterker nog, het geeft zelfs een betere spreiding van het geluid door je woonkamer. Het geeft de speaker een echt klassiek JBL-tintje uit de jaren 70. De zwarte kleur met koperen accenten zorgt echt voor die klassieke uitstraling. Grote ronde knoppen voor de bediening bovenop laten je snel je voorkeuren wijzigen. Retro is helemaal hip en JBL heeft de perfecte snaar geraakt met het design van deze speakers. Intern zijn ze echter helemaal bij de tijd. Deze gecombineerde WiFi- en bluetoothspeakers zijn voorzien van alle moderne gemakken. Wat dacht je van automatisch self-tuning waarbij de audioprestaties automatisch gekalibreerd en aangepast worden aan de omgeving voor de beste luisterervaring?

Moderne technologie in een retro-design

De JBL Authentics zijn echte smart-speakers. Stream muziek via AirPlay, Alexa Multi-Room Music (MRM), Spotify Connect en ingebouwde Chromecast. Uniek is de ondersteuning voor twee stemassistenten tegelijk. Je kunt zowel Amazon Alexa als Google Assistant instellen en via de commando’s ‘Alexa’ en ‘Hey Google’ direct oproepen. Je hoeft dus niet te kiezen. Bedien je smarthome-apparaten met je stem of vraag om je favoriete playlist. Alles is mogelijk en makkelijk in te stellen via de JBL One-app. Hier vind je ook een equalizer om het geluid naar wens aan te passen en kun je kiezen uit een groot aantal ingebouwde streamingdiensten. En heb je een keer geen WiFi tot je beschikking? Schakel over naar bluetooth om direct muziek vanaf je smartphone af te spelen.

Dit zijn de JBL Authentics 200, 300 en 500

Welke speaker past nu bij jou? Kies je voor draagbaar en compact? Of wil je gewoon een grote speaker bomvol vermogen thuis in de kast hebben staan? JBL geeft je de keuze met drie verschillende modellen die we graag aan je voorstellen. De JBL Authentics 500 is het pronkstuk voor thuis en sluit je aan op het stopcontact. Deze WiFi- en bluetoothspeaker heeft drie 1″ tweeters en drie 2.75″ midrange woofers met een 6,5″ naar beneden gerichte subwoofer. In totaal heb je maar liefst 270 Watt aan 3.1-kanaals geluid. En extra leuk: Er is ondersteuning voor Dolby Atmos voor een ruimtelijke geluidservaring. Ook kun je gemakkelijk de ethernet-aansluiting gebruiken voor stabiel internet.

De JBL Authentics 300 en 200 zijn echte draagbare speakers en neem je gemakkelijk mee. De JBL Authentics 300 heeft een ingebouwde batterij die tot 8 uur meegaat en beschikt over WiFi, bluetooth en ethernet. Dit model is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar goed geluid voor in huis en voor buiten. Tot slot is daar de compactere JBL Authentics 200. Qua specificaties identiek aan de 300 behalve de iets kleinere batterij en de drivers. Met een paar van 1″ tweeters, een full-range 5″ woofer en een naar beneden gerichte 6″ passieve radiator krijg je ook bij de kleinste speaker in de JBL Authentics-serie echt kamervullend geluid.

Nu verkrijgbaar

Fijn om te weten: De JBL Authentics-serie is gemaakt van 100% gerecycled textiel, 85% gerecycled plastic en 50% gerecycled aluminium. De JBL Authentics 200, 300 en 500 zijn nu verkrijgbaar via de website van JBL.

Reacties (0)