Streamingtips #22 – Mocro Maffia, Blackfish en New Amsterdam

02 juni 2023 2 Minuten 1 Reacties
Paus

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

New Amsterdam (Netflix)

Netflix heeft het derde seizoen van de medische dramaserie New Amsterdam deze week online gezet. Het belooft weer vol spanningen, drama en natuurlijk de charmante dokter Goodwin te zitten. Het ziekenhuis heeft de meest opmerkelijke patiënten: van de president van het land tot gevangenen en mensen met extreem besmettelijke ziektes: never a dull moment in dit bijzondere ziekenhuis met zijn misschien wel nog meer bijzondere staff.

Blackfish (Netflix)

Hij gaat door merg en been, deze optekening van het leven van orka Tilikum, die in gevangenschap leefde in het pretpark SeaWorld in de Verenigde Staten. Wat doet dit gevangenschap met een wild dier? Kunnen we er iets aan doen? Dierenvrienden: deze documentaire zal je hart uitwringen, maar desondanks is deze zeker het bekijken waard. Mogen we zo met dieren omgaan, of gaat het hier toch allemaal een tikkeltje te ver?

Searching for Soul Food (Disney+)

Chefkok Alisa Reynolds gaat in deze heerlijke serie op allerlei mooie en leuke plekken op zoek naar het antwoord: wat is nou soul food? Heeft wie je bent te maken met wat je eet, en misschien zelfs wel andersom? Lokale gerechten, tradities en recepten worden in deze kleurrijke, mooie serie gedeeld. Wel eerst even eten, want trek is gegarandeerd.

Schindler’s List (SkyShowtime)

Deze filmklassieker is geen vrolijke noot, maar een zware dobber. Het is echter zo’n iconische film, dat hij zeker een keer langs je netvlies moet zijn gegaan. Deze Spielberg-film vertelt het verhaal van Oskar Schindler, een Duitse zakenman die tijdens het Nazi-regime besluit een onderkomen te organiseren voor ondergedoken Joden. Alvast een fijne spoiler: hij heeft de levens van meer dan 1000 Joden gered.

Mocro Maffia (Videoland)

Mocro Maffia is alweer aan zijn vijfde seizoen toe op Videoland. Opmerkelijk genoeg lijkt Videoland er niet heel veel reclame voor te maken, wat opvallend is. Enerzijds omdat dat bij eerdere seizoenen wel het geval was, anderzijds omdat er verder nagenoeg niets nieuws staat op alle streamingdiensten, waardoor het heel makkelijk is om de aandacht naar Mocro Maffia te trekken. Maar goed, het is in ieder geval tof om te zien hoe het nu met vooral Paus verder gaat, die we diep hebben zien gaan in eerdere seizoenen.

Reacties (1)