Streamingtips #21 – Shazam!, FUBAR en Peppermint

26 mei 2023 2 Minuten 0 Reacties
Arnold

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Rayen Panday: Fenomeen (Netflix)

Rayen Panday heeft zich in een vrij korte tijd enorm op de kaart gezet als cabaretier en daar plukken we nu ook als publiek extra vruchten van, want Netflix heeft zijn stand-upshow Fenomeen online gezet. De show uit 2021 bevat weer pianonummers en een heleboel grappen van dit talent uit Zaandam.

FUBAR (Netflix)

Arnold Schwarzenegger is een icoon: een levende legende. Hij heeft in zijn carrière zoveel gedaan en betekend voor anderen, maar eerlijk is eerlijk, we zien hem toch het liefst acteren, zeker als hij in een geinige rol zit als in FUBAR. Een serie die draait om een CIA-agent die elk moment met pensioen kan gaan, als hij een familiegeheim ontdekt en nog een laatste klus moet doen. Actie en humor gegarandeerd. En vooral een heleboel Arnie.

Wild Life (Disney+)

Een mooie optekening met prachtige beelden over het verhaal van Kris en Doug Tompkins: zij strijden voor het behoud van de laatste, ongerepte plekken op aarde en als er iets is dat deze docu bewijst, dan is het wel dat we de natuur vooral met rust moeten laten. Confronterend, maar wat een pracht.

 

Shazam! Fury of the Gods (HBO Max)

Shazam is geen enorm geliefde superheldenfilmserie, maar wij vinden dat onterecht. Er zit een heel fijne, kinderlijke onschuld in die ook in deze nieuwe film (hij komt uit 2023) weer heerlijk voelt. Is het briljant? Nee. Is het vermakelijk? 100 procent. Mooie special effects, een groep kindersuperhelden die te maken hebben met heel moderne wereldproblemen, en die van goden: Fury of the Gods is een heel vermakelijke vertelling die ook nog leuk is om te zien.

Peppermint (Videoland)

De actie/drama-film Peppermint uit 2018 staat nu op Videoland. Een bijzondere cast bestaande uit Jennifer Garner, John Gallagher Jr en John Ortiz vertelt het verhaal van Riley, een vrouw die zich na een coma alleen herinnert dat haar dochter en man zijn vermoord. Op brute wijze. Tijd voor wraak: die je natuurlijk zoekt op allerlei ongure plekken in Los Angeles. Garner bewijst een toffe soort superheldin te zijn, in een film die er goed mee door kan, zolang je niet te veel verwacht.

Reacties (0)