Streamingtips #20 – Our Father, Hacks en Asterix en de Helden

13 mei 2022 3 Minuten 0 Reacties
The Spy Who Dumped Me

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Our Father (Netflix)

We kennen dit verhaal helaas ook dichterbij huis, maar in de documentaire Our Father zien we hoe een populaire Amerikaanse arts voor IVF zijn eigen fabrikaat heeft gebruikt om vrouwen te helpen zwanger te worden. Dat dit complete gezinnen verscheurt, lijkt hem echter weinig te deren. Dat er een documentaire over zijn werkwijze wordt gemaakt: daar is hij echter weer heel emotioneel over. Een heel bijzonder verhaal waarover je je maar blijft verbazen.

The Lincoln Lawyer (Netflix)

De film Lincoln Lawyer was een groot succes en Netflix heeft besloten er een serie van te maken. Hierin zien we hoe advocaat Mickey Hallera een ongeluk krijgt en wordt ontslagen. Hij wil zijn advocatenleven echter weer oppakken en start met een moordzaak die meteen diepe impact heeft. De maker is Emmy-winnaar David E. Kelley dus de verwachtingen zijn hooggespannen, voor deze serie met in de hoofdrol Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven).

Hacks (HBO Max)

Hacks is een heel eigen serie over een ietwat aparte vriendschap die een iconische comedian sluit met een 25-jarige nerd. De oudere dame moet relevant zien te blijven, de jonge hond moet juist proberen werk te vinden. Kortom, vraag en aanbod sluit hier perfect op elkaar aan. Met Jean Smart (24) en Hannah Einbinder, die met deze HBO Max-serie een geweldig debuut heeft: ze is al voor een Emmy en Golden Globe genomineerd voor haar rol in het eerste seizoen van deze zeer geliefde serie.

The Spy Who Dumped Me (Videoland)

Wat als je ex-vriend een spion blijkt te zijn? Door een vreemde samenloop van omstandigheden komen Audrey (Mila Kunis) en Morgan (Kate McKinnon) in een soort kat-en-muis-spel terecht waarin ze zichzelf ontpoppen tot ware 007’s. Het leuke is dat de reis door heel Europa gaat, waardoor je veel herkenbare plekjes tegenkomt. En sowieso zijn Mila Kunis en Kate McKinnon een geweldig duo. 

Asterix en de Helden (Amazon Prime Video)

Deze iconische film dateert alweer uit de jaren ‘70 (!), maar dat mag de pret niet drukken. Het is nog steeds een hilarische tekenfilm over de geliefde Asterix en Obelix, die er samen op uit moeten om 12 opdrachten te vervullen. Alleen dan is het Romeinse Rijk van hen. Sommige opdrachten gaat ze makkelijk af, zoals koorddansen met krokodillen, maar als ze in een oneindig grottenstelsel voorbijkomen of opzoek moeten naar het vrijgeleide A38, wordt het ze wel heel heet onder de voeten. Een briljante film die je zeker moet kijken. Alleen, met kinderen, dat maakt niet uit: hij heeft voor ieder wat wils.

Reacties (0)