Streamingtips #18 – De Oost, Be Water en Castlevania seizoen 4

14 mei 2021 2 Minuten 0 Reacties
De Oost

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Be Water (Disney+)

Vechtsporter Bruce Lee heeft ons vele jaren weggeblazen met zijn kijk op Aziatische vechtkunst en de interessante mix van verschillende sportvarianten. In de documentaire Be Water leren we meer over zijn jonge jaren in Hongkong en San Francisco. Ook gaan we naar Seattle, waar Bruce Lee kungfu-lessen geeft voordat hij naar Hongkong teruggaat en de enorme filmster wordt die hij hoorde te zijn.

De Oost (Amazon Prime Video)

Hij zou eigenlijk in de bioscoop verschijnen, maar nu er nog steeds geen zekerheid over is wanneer die weer open mogen, is De Oost direct op Amazon Prime Video uitgekomen. Deze gigantische productie over een Nederlandse soldaat die in Indonesië moet werken onder een nogal streng regime is gemaakt door Jim Taihuttu. Met rollen van Martijn Lakemeier en Marwan Kenzari.

Castlevania (Netflix)

De Amerikaanse anime Castlevania is al jaren populair op Netflix en fans zijn dan ook blij dat het nieuwe seizoen (seizoen 4 alweer) nu op de streamingdienst staat. De wereld is één grote chaos, vampiers zijn overal en er moet gezorgd worden dat Dracula nooit meer terugkeert. Laat dat maar aan Belmont en Sypha over.

Duncan Laurence: Music First (Videoland)

Hij won twee jaar geleden het Songfestival en daarom strijkt het showfestijn volgende week neer in Rotterdam. Duncan Laurence heeft een prachtig nummer gemaakt met Arcade en is daarna volop bezig geweest met muziek. Hij mocht zelfs (online) optreden in grote Amerikaanse talkshows. In de documentaire Duncan Laurence: Music First zie je hoe het de singer-songwriter is vergaan sinds zijn winst en de pandemie.

Reacties (0)