Streamingtips #16 – Antebellum, The Handmaid’s Tale en Without Remorse

30 april 2021 3 Minuten 0 Reacties
Antebellum

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Goudkust (Videoland)

Van 1996 tot 2001 had SBS6 zijn eigen antwoord op Goede Tijden, Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen. Dat kwam in de vorm van Goudkust, waarvan veel mensen vooral Michiel de Zeeuw, Winston Gerschtanowitz en Froukje de Both kunnen herinneren. Videoland zet de zes seizoenen (925 afleveringen!) van Goudkust online, zodat je weer van al dat Nederlandse drama kunt genieten.

Antebellum (Amazon Prime Video)

Een vrij nieuwe film op Amazon Prime Video, namelijk Antebellum. Het is een Amerikaanse thriller uit 2020 geregisseerd door de nieuwe regisseurs Gerard Bush en Christopher Renz. De film is geproduceerd door Jordan Peele (bekend van Get Out) en deze film laat zich ook op sommige gebieden zeker vergelijken met Get Out. In deze film zien we hoe het hoofdpersonage (gespeeld door Janelle Monáe) zowel in de moderne tijd als in de slavernijtijd leeft. Dat dat nogal ingewikkeld en met de nodige trauma’s komt, dat zie je in het bijzondere Antebellum.

The Handmaid’s Tale Seizoen 4 (Videoland)

June Osborne (gespeeld door Mad Men’s Elisabeth Moss) is al door heel wat heengegaan, maar nu is onze heldin uit The Handmaid’s Tale toe aan haar vierde seizoen. De rebellenleidster zoekt rechtvaardigheid, terwijl ze haar best moet doen om niet constant pissig te zijn om alles wat haar is aangedaan. Wederom een enorm spannend seizoen van deze toch al heel spannende serie.

 

Tom Clancy’s Without Remorse (Amazon Prime Video)

Michael B. Jordan (Fruitvale Station, Black Panther) speelt in Tom Clancy’s Without Remorse een man die moet meemaken dat zijn zwangere vrouw wordt vermoord. Samen met zijn SEAL-collega Karen en de nogal op het randje levende CIA-agent Robert ontrafelt hij een verhaal dat veel groter is dan deze zeer persoonlijke moord alleen.

Headspace: Guide to Sleep (Netflix)

Headspace staat nog niet zo heel lang op Netflix, maar nu al is er een nieuw seizoen. Eerst konden we leren mediteren, in dit gloednieuwe deel wordt gefocust op de slaap. Lekker rustig in slaap komen en je dag goed afsluiten, dat is waarin Headspace je graag wil helpen. Nu op Netflix, met een speciale vermelding voor Evelyn Lewis Prieto van Headspace.

 

Dolfje Weerwolfje (Disney+)

Dolfje is een gewoon jongetje, totdat hij zeven jaar oud wordt en stukje bij beetje de verandering doormaakt naar wolf. Is hij een weerwolf? Wat betekent dat voor zijn leven? In deze film uit 2011, gebaseerd op het gelijknamige boek van kinderboekenschrijver Paul van Loon, kun je zien hoe Dolfje omgaat met zijn nieuwe bestaan.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)