Streamingtips #14 – Moon Knight, The Outlaws en Death on the Nile

01 april 2022 3 Minuten 0 Reacties
Death on the Nile

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Deepwater Horizon (Videoland)

Het booreiland Deepwater Horizon haalde het nieuws in april 2010 toen het ontplofte. In de Golf van Mexico ontstond de ergste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis, waarbij er niet alleen veel olie in het zeewater terechtkwam, maar er ook veel mannen en vrouwen gewond raakten. Elf ervan hebben het zelfs niet overleefd. De film Deepwater Horizon vertelt het verhaal na met in de hoofdrollen Mark Wahlberg (The Fighter) en Gina Rodriguez (Jane the Virgin).

Death on the Nile (Disney+)

Agatha Christie heeft ons met veel avonturen van Hercule Poirot verwend en één van de meest tot de verbeelding sprekende verhalen is wel die van detective Hercule Poirot op een cruise op de Nijl. Deze whodunnit speelt zich af in Egypte en biedt prachtige plaatjes van het land. De film zelf is zeer vermakelijk, met in de hoofdrollen Gal Gadot (Wonder Woman 1984) en Armie Hammer (The Social Network).

Moon Knight (Disney+)

Het op een Marvel-serie gebaseerde Moon Knight is een enorm gehypete serie die eindelijk op Disney+ verschijnt. Het verhaal draait om Steven Grant (gespeeld door Oscar Isaac uit Star Wars: The Force Awakens). Hij is op zich een vrij gewone man, maar hij heeft soms black-outs. Hij ontdekt gaandeweg dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft, waarbij zijn lichaam soms wordt overgenomen door Marc Spector. Hoe gaan deze twee zielen in dat ene lijf samenwerken? Dat zien we in deze nieuwe mini-serie op Disney+.

The Outlaws (Amazon Prime Video)

Stephen Merchant is een geweldige comedian uit Engeland (bekend van zijn samenwerkingen met Ricky Gervais) en hij is samen met onder andere Christopher Walken (Pulp Fiction) te zien in The Outlaws, waarin zeven mensen met allemaal een heel ander leven moeten samenwerken om een buurtcentrum te renoveren. Ze zien elkaar niet echt zitten, maar dan gebeurt er iets waardoor ze elkaar toch nodig hebben.

Moonshot (HBO Max)

Moonshot is iets heel anders dan Moon Knight. In Moonshot wordt Mars gekoloniseerd met alleen de allerknapste koppen ter wereld, waarop twee studenten stiekem meereizen met de spaceshuttle om hun geliefden weer te zien. Dat gaat natuurlijk allemaal niet van leien dakje, in deze film met onder andere Cole Sprouse (The Suite Life of Zack & Cody) en Lana Condor (To All The Boys I’ve Loved Before). Het is een heerlijk voorspelbare film, met de nodige grappen en natuurlijk romantiek in een wereld waarin Elon Musk alleen maar van kan dromen.

Trust No One: The Hunt for the Crypto King (Netflix)

Netflix gaat de laatste tijd hard met documentaires, want na Bad Vegan en The Tinder Swindler komt het nu met de docu Trust No One: The Hunt for the Crypto King. Wederom een docu met een gek verhaal, ditmaal over een een jongeman die een cryptovaluta-platform start en plotseling overlijdt. De investeerders denken dat zijn dood geen toeval is en denken dat het feit dat zijn platform niet bepaald lekker meer liep ermee te maken heeft. Klopt dat? In Trust No One zien we hoe die jacht op de cryptokoning verloopt.

Reacties (0)