Streamingtips #12 – Sicario, Bad Vegan en Nightmare Alley

18 maart 2022 3 Minuten 0 Reacties
Nightmare Alley Thumb

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. (Netflix)

Netflix is een ster in het maken van documentaires met rare twists, zoals we onder andere hebben kunnen zien in Making A Murderer en Tiger King. Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. lijkt in kwaliteit iets minder goed dan de eerder genoemde docu’s, maar qua verhaal is het alsnog knotsgek. Bad Vegan gaat over een restauranthouder die trouwt met een man die zegt dat hij haar hond onsterfelijk kan maken. Dat lijkt echter nog maar het topje van de ijsberg te zijn.

Twenty Five Twenty One (Netflix)

Nadat Netflix enorm succes heeft gehad met het Koreaanse Squid Game lijkt het iets meer in te zetten op Koreaanse films en series. In Twenty Five Twenty One volgen een liefdesverhaal over een vrouw die professioneel schermer wil worden, maar terechtkomt in een financiële crisis die haar doet twijfelen over haar gekozen carrière. Tot ze een jongeman ontmoet in de comicwinkel waar ze wel eens komt. In dit Koreaanse drama zien we onder andere Kim Tae-ri (Space Sweepers) en Nam Joo-hyuk (Start-up).  

Sicario (Videoland)

Sicario is een goede, prijswinnende film waarin Emily Blunt (Edge of Tomorrow, Jungle Cruise) een FBI-agent speelt die als taak krijgt om te werken in de Amerikaans-Mexicaanse drugsconflicten. Ze is idealistisch, maar door haar missie moet ze alles wat ze dacht te kennen in twijfel trekken. Een bloedstollende film met actie én diepgang, van de bekende regisseur Denis Villeneuve (Dune).

Game Theory with Bomani Jones (HBO Max)

Het is een vreemde om aan te raden in Nederland, omdat Game Theory erg Amerika-georiënteerd is, maar Bomani Jones (sportjournalist bij ESPN) doet het met zoveel jeu, waardoor je aan de buis gekluisterd zit. Bovendien zijn veel Amerikaanse sporten bekend van films en series, waardoor het juist interessant is om er iets meer over te leren, met de invalshoek en de originele kijk van Bomani Jones. Er komen allerlei actuele zaken over de sportwereld aan bod in deze reeks die wekelijks te zien is op HBO Max.

Nightmare Alley (Disney+)

Als de knappe Stanton (gespeeld door Bradley Cooper uit Silver Linings Playbook en A Star is Born) bij een rondreizende kermis gaat, leer je als kijker samen met hem alle bijzondere karakters binnen dit circus kennen. Stanton leert snel en begrijpt al snel hoe hij mensen goed kan oplichten. Uiteindelijk gaat dat veel te ver en wordt hij ook nog op de hielen gezeten door een zeer charmante psychiater (gespeeld door Cate Blanchett uit Carol en Elizabeth). Het is een vrij lange zit, Nightmare Alley, en het is ook geen griezelfilm, zoals de naam doet vermoeden. Wel is het vooral qua art direction een fijne film om naar te kijken: een heel nieuwe film zelfs, die net goed en wel de bioscoop uit is. 

Reacties (0)