Streamingtips #1 – Knor, The Pale Blue Eye en Tenet

06 januari 2023 3 Minuten 0 Reacties
Tenet 1

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Madoff: The Monster of Wall Street (Netflix)

Wall Street, het lijkt soms een ver-van-ons-bed-show, maar eigenlijk zijn er heel veel dingen die daar gebeuren en direct van invloed op ons kunnen zijn. In de documentairereeks Madoff: The Monster of Wall Street wordt het Wall Street-leven van Bernie Madoff in beeld gebracht. Hoe kwam hij zo ver en hoe was zijn teloorgang? In deze stevige docureeks leer je alles over de vader van de ponzifraude.

The Pale Blue Eye (Netflix)

Nog een goede productie op Netflix. The Pale Blue Eye van regisseur Scott Cooper, met in de hoofdrol Christian Bale. We weten dat Bale ver kan gaan voor zijn rollen en psychisch gaat hij diep in The Pale Blue Eye. Dit verhaal draait om een veteraan die moorden moet oplossen op de militaire academie in West Point in 1830. Hij wordt daarbij bijgestaan door niemand minder dan Edgar Allan Poe. Toegegeven, deze film is very American, maar desalniettemin de moeite waard.

Star Wars: The Bad Batch (Disney+)

Star Wars-fans kunnen weer genieten van de serie The Bad Batch. Deze vermakelijke animatieserie waarin we de avonturen volgen van een stel kloonsoldaten die na Order 66 moeten gaan bedenken wat eigenlijk hun doel is in het leven. Allemaal hebben ze zo hun eigen specialiteit en dat maakt deze serie mede zo leuk. Het verhaal speelt zich af net na Revenge of the Sith en het eerste seizoen was zeer populair. Nu dus het tweede op Disney+, maar let op: aflevering voor aflevering.

Tenet (HBO Max)

Hij is indringend, de muzikale ondersteuning is fantastisch en hij weet je volledig mee te nemen in deze bizarre wereld die topregisseur Christopher Nolan heeft geschapen. Met geweldige rollen van John David Washington, Elizabeth Debicki en Robert Pattinson. Vertellen waar dit over gaat doet de film eigenlijk geen eer aan, Tenet moet je zelf beleven.

Knor (Amazon Prime Video)

Zelden is een Nederlandse film zo bejubeld als Knor. Knor is geweldig geanimeerd en gaat over een meisje dat van haar opa een varkentje krijgt. Ze moet op puppycursus met het daar dier, maar haar ouders hebben helemaal niet zoveel zin in een varken in huis. Als opa heel andere plannen met Knor blijkt te hebben, dan is het huis helemaal te klein.

Echo 3 (Apple TV+)

Onze eigen Michiel Huisman is te zien in Echo 3, een film die is gemaakt door de schrijver van The Hurt Locker en Zero Dark Thirty. Ook hier is een militair thema te bespeuren, maar ditmaal kijken we niet naar een film, maar naar een serie. Het Echo 3-team moet namelijk zijn verloofde terugvinden die bij de grens van Colombia en Venezuela is verdwenen, waarbij hij zijn zwager inschakelt die ook wat militaire ervaring heeft. Het belooft een spannend verhaal te worden, met daarin dus een beetje Neerlands trots.

Reacties (0)