Spotify wil lokaal opgeslagen muziek ondersteunen

08 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
spotify-logo-new

Spotify is weliswaar een app die tientallen miljoenen nummers bevat: het kan alsnog zijn dat je eigen muziek op je telefoon hebt staan. Die kun je binnenkort -waarschijnlijk- afspelen in de app.

Als je muziekbestanden op je telefoon hebt staan, dan heb je meestal het afspeelprogramma van je telefoon nodig om dit ook werkelijk te beluisteren. Dat is ietwat onlogisch, want de kans is groot dat je daarnaast muziekstreamdienst Spotify op je telefoon hebt staan. Veel mensen zouden graag zien dat lokaal opgeslagen muziek ook binnen die app kan worden afgespeeld. Dat lijkt er nu te gaan komen.

Spotify

Jane Manchun Wong, die vaker in de code van apps duikt om eventuele nieuwe mogelijkheden te spotten, zegt dat Spotify met de optie komt. Het zou dan in ieder geval gaan om lokale muziek afspelen binnen Spotify op Android. Uiteraard is het mogelijk om die muziek dan te beluisteren terwijl er geen actieve internetverbinding is. Het is nog niet bekend of dit alleen beschikbaar is voor premium-gebruikers of ook voor mensen die de gratis variant van Spotify gebruiken, schrijft Pocket-Lint.

Wong heeft al veel ontdekt over de nieuwe optie, al is deze nog niet officieel door Spotify bevestigd. Als de update er eenmaal is kun je naar Instellingen gaan en dan de bestanden raadplegen die op je smartphone staan. Hierdoor kun je de muziek afspelen binnen Spotify.

Advertentie

Lokale muziek luisteren

Het is één van de vele nieuwe opties die de laatste tijd naar Spotify lijken te komen. Zo schijnt er ook een mogelijkheid te zijn om een soort Stories te maken binnen de app, zoals je ziet binnen Instagram, WhatsApp en veel andere apps. Ook zijn er mogelijke veranderingen gespot in de podcasts, één van de grote sterren van Spotify dit jaar. Dat zag je onder andere terug in Spotify Wrapped, waarin je je jaarstatistieken kunt zien van wat je veel hebt geluisterd. Hierin was veel aandacht voor podcasts, of je die nu veel luistert of niet.

Of en wanneer al deze aanpassingen komen, dat is nog een vraagteken. Spotify heeft hier zelf nog geen uitspraken over gedaan. Sowieso doet het dat meestal vaak vrij kort voor de mogelijkheid er ook echt is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)