Spotify laat je nu ook muziek zoeken op basis van lyrics

06 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
spotify-logo-new

Soms heb je een songtekst in je hoofd en weet je niet welk nummer daarbij hoort. De muziekstreamingdienst Spotify kan je daar nu bij helpen.

Zoeken op songtekst met Spotify

Je kent het wel: je bent aan het werk of loopt over straat en realiseert je ineens dat je al een tijdje een bepaalde tekst in je hoofd hebt zitten. Het is van een liedje dat je ergens gehoord hebt – maar je weet niet meer waar – en je weet echt niet meer bij welk nummer de tekst hoort. Dan kun je die tekst natuurlijk googlen, maar je kunt hem voortaan ook in de zoekmachine van Spotify gooien en kijken wat eruit komt. De muziekstreamingdienst heeft namelijk een update doorgevoerd die ervoor zorgt dat je nummers ook op basis van lyrics kunt vinden.

De nieuwe functie werkt behoorlijk rechttoe, rechtaan. Je typt simpelweg de songtekst in de zoekbalk van Spotify en de muziekstreamingdienst geeft je een overzicht van muziek waar die woorden in voorkomen. Wanneer een bepaald nummer overeenkomende lyrics heeft, dan wordt zo’n zoekresultaat voorzien van een speciale tag. In de Engelstalige versie staat er dan de tag Lyrics match. Dat kun je goed zien in de onderstaande tweet van een designer bij het bedrijf.

Advertentie

Dit is een handige functie voor mensen die geen titels, maar wel complete songteksten kunnen onthouden. Natuurlijk staat niets je in de weg om hiervoor Google of een andere zoekmachine te gebruiken; maar met deze extra functionaliteit zorgt Spotify er ook voor dat je niet de app uit hoeft als je iets niet kunt vinden.

Reacties (0)